Toisaalta hyvin perinteistä pääsiäisaikaa vietimme, toisaalta unohtui tipuset ja muutkin koristeet. Edes rairuoho ei ehtinyt. Harvan ruohon koristaa  Pikkumatamin neulahuovuttama muna. Rairuoho kasvaa vanhassa muovisessa pikkukulhossa, kirpparilöytö. Muistan samanlaisen olleen lapsuudenkodissani.

 

 

Kaksi poikaa  sarjan vanhimmasta päästä kävi veneenhakureissulla, yhden yön yli nukkumassa, äidin pääsiäispaistia  ja mämmiä syömässä. Olipa piristävä vierailu.

Kaivoin polkupyörän varastosta ja tehtiin Pikkumatamin kanssa koeajelu, pyörä on kunnossa, mutta tämän  polkijan kunnossa ei ole kehumista. Miten  nuo lähimäet onkin kasvaneet talven aikana. 

Katseltiin joutsenten soidinta ja reviiritaistoa luostarin rannalla, tavattiin paljon tuttuja kirkkoreissuilla, ihailtiin perhosten ensilentoja ja oltiin huolissaan koiravanhuksen voinnista.

Pihaa tekisi mieli jo raaputella, ehkä vielä nyt illalla menen vähäksi aikaa haravan varteen kun olen muuten pitänyt ihan pyhävapaata. No vastahan tuo nurmi alkaa kuivua, lumikasojakin on vielä. Pojat lupasi laittaa pitsat valmiiksi, taikinat on levitelty kahdelle pellille ja  minä siis lähden nyt  haravoimaan pitsan toivossa.

 

catariina