Olin päättänyt olla tehokas tänään ja aloitin heti aamulla liinavaatekaapin tutkimisella. Tarkoitus oli katsoa olisiko siellä matonkuteiksi käypiä lakanoita ym ja kirpparillekin pitäisi saada jotakin, jotta tulisi tilaa paremmin.

Löytyi tällainen  karhea pellavainen kaitaliina. Se oli toiminut mielestäni jo aikansa ja laitoin sen kirpparipussiin. Karheaa pellavaa ja mahdoton silitettävä. Viimeiset vuodet se oli palvellut jouluseimen laitumena, jossa lampaat käyskentelivät.

Jatkoin kirppari -ja matonkudepussien täyttämistä kunnes välähti, kiireesti  pelastin  pellavaliinan esille ja  sitten ompelemaan.

Ensin ompelin liinan toiselle puolelle jäännöspalan marimekkoa, johon tein taskun, parit tarranauhat kiinni ja löytyi vihreää pellavankangasta tilkkulaatikosta ja pari verhon rengasta, metallisolki ja  puunappi,- ompelin unohtaen päiväkahvitkin.

 

Liina oli aika pitkä, enkä halunnut sitä leikata joten taittelin mieleiseeni malliin  ja ompelin kiinni päälltäpäin, jotta ei tulisi pullottavia saumoja.

Tässä uusi kevätlaukkuni, joka on kuin luotu vihreän maiharin kanssa olalla raahattavaksi.

Nyt keitän ne päiväkahvit ja ehkä ehdin sen kaapinkin vielä siivota ennen illan jumppaa.

catariina