Meillä rajoitetaan jonkinverran lasten ruutuaikaa. Siihen lasketaan telkkarin katselu, tietokoneen käyttö ja pelikoneet.  Pikkumatami vajosi kuvaruudun eteen eilen koulun jälkeen ja pianhan se aika oli käytetty, ulkona oli pakkanen, joten sisätekemistä piti keksiä.

Hän aloitti loppusyksyllä poppanan kutomisen loimen loppuun, joka jo pari vuotta on ollut puissa, nyt tytölle iski loppuuntekemisen syndrooma. Yli puolimetriä syntyi vauhdilla vaikka viriö ei kunnolla enää noussut ja kaikki nyöritkin olivat jo löysällä.

Työ on aloitettu syksyllä  tummasta päästä ja se etenee "ajatuksenvirtana " kohti vaalean keskuksen kautta toista  värikästä päätä, kunnes loimi ja sopivat kuteet alkoivat loppua.  Kuka sen olisi määrännyt, että poppanaliinan pitää olla  väreiltään ja raidoiltaan symmetrinen? 

Tämä poppana jää odottamaan kapiona , jos tyttö ei jonain päivänä keksi antaa sitä lahjaksi jollekin tärkeälle ihmiselle.

Meillä oli illalla kylän jumppapiiri ja odotin jo vaatteet päällä, että tyttö sai viimeiset sukkulat heitettyä ennenkuin kimmpakyyti tuli. Piti saada valmiiksi.

Ruutuajan rajoittaminen vaatii kyllä aikuiseltakin aktiivisuutta. Silloin kun pakkanen  paukkuu ja itse on väsynyt sallitaan pidempiä ruutuaikoja. Myönnän. Rajoittamisen seurauksena on todella ikävä aikuinen, ei kukaan muu ...

Nyt ilma lauhtui, varasin vettä astioihin, jos vaikka tulee sähkökatkoja, yksi pieni jo aamulla käväisi.

 

catariina