Tällaisen sammakon päästi suustaan eräs tuttu ihminen. Puhe oli koulunkäyntiavustajista. Kyllä tuo lause romutti kyseisen henkilön mielipiteiden painavuuden  muissakin asioissa. Uskottavuus meni. Ärsyttikin.

Koulunkäyntiavustajat tekevät luokassa lähityöskentelyä lapsen kanssa. Monen monta kertaa he joutuvat myös paikkaamaan sairastunutta opettajaa, kun eihän sijaisia saa ottaa. He ovat ehdottoman tarpeellisia jokaisessa koulussa.

Oikeastaan tuo lausahdus kuvaa hyvin tämän päivän päättäjien ja saneeraajien ajatusmaailmaa. Sellainen toiminta, jota ei ymmärretä voidaan lopettaa. Heillä, jotka tarvitsevat  apua erilaisissa arjen asioissa pitäisi olla korkeakoulutasoinen tausta osatakseen edes jotenkin perustella miksi tarvitsee erilaisia yhteiskunnan tukitoimia. Ne järjestetään  lakia noudattaen, asiakkaan oikeus apuun huomioiden, mutta ei kuitenkaan riittävästi, moni ei edes tiedä oikeuksiaan, koska lähityöskentelyssä olevia ihmisiä on liian vähän eikä heillä ole päätösvaltaa.

Kun sitten tällaiset "asiantuntijat sammakoineen"  ovat kovaäänisesti esillä, niin säästötoimenpiteeet saavat  lisää  kannattajia, niiltä  joilla ei ole otetaan pois loputkin.

Vakilukijani muistanevat, että olen näistä kouluavustaja-asioista kirjoitellut monesti. Tällä hetkellä meillä  on hyvä tilanne, kouluissa kaikki toimii lasten edun mukaisesti, mutta asioihin puuttumista se vaatii.

Syysflunssa lamaannuttaa arjen touhuja, ei oikein saa mitään aikaan, hiukan yritän joululahjoja neuloa.

Pikkumatami on ollut ahkerana. Joululahjoja näistäkin tulee kunhan huovutetaan.

 

 Lankana Pirtin kehräämön paksua hahtuvalankaa sekä muita  samanpaksuisia jämälankoja. Jyväskylän teatterireissullakin tyttö virkkasi linja-automatkalla  menen tullen yhden lapun. Koulussa hän valitsi teknisen työn, koska näitä rättitöitä saa kotonakin tehdä.

catariina