Tänä aamuna pakkasta olikin -32. Vain yksi vesiputki jäässä ja se on helppo sulattaa auton sisätilalämmittimellä. Tätä taloa on jossain vaiheessa laajennettu ja  keittiön vesiputki kulkee juuri laajennusosan kulman kohdalla, taitaa olla sahanpurut siitä hävinneet.

Kissat ja koira viihtyvät hyvin sisällä. Pikkumatamin sängyn  untuvapeitto on niiden lempinukkumapaikka. Toinen lempipaikka kissoilla on tuvan ruokapöytä. Pikkulintujen syömistä siinä katsellaan hännät heiluen. Eipä välitä hömötiainen enää alle puolen metrin päässä olevista kissoista, onhan ikkuna  välissä. Erilaisten tiaisten  lisäksi ruokailemassa käy närhi, käpytikka ja eilen harmaapäätikkakin. Uusi tuttavuus.

Teimme itse linnunruokaa. Jääkaappiin oli unohtunut   kookos- ja munkkirasvaa. Sulateltiin ne ja lisättiin joukkoon  kaupan valmisruokapalleroita sekä erilaisia jyviä. Muovipurkkiin laitoimme ensin paksun narun pohjalle ja sitten herkkuseos päälle. Narusta se nyt roikkuu ja asiakkaita käy ahkerasti. Onhan niitä hienompiakin systeemejä mahdollisuus tehdä, mutta meillä on nyt tällainen. On sen verran painava, ettei närhi saa sitä vietyä pois kuten se palleroille tekee.

 

Lämmin kiitos eilispäivän kommenteista, tuntui todella hyvältä.

catariina