Koulusta on lomaa, mutta lapset heräsivät  ajoissa, joulun jännitystä leijuu ilmassa. Nostimme isommat tavarat pois lattioilta,  matot on kasattu ja pian autoni  starttaa kohti Joen kaupunkia.

Ammattilainen, ihana siivoojatäti tulee laittamaan kodin puhtaaksi sillä aikaa kun vien lapset jouluostoksille. Lunta on alkanut hiljalleen sataa, joten keli voi olla huono, mutta ajellaan varovasti.  Nämä kolme sisarusta ostavat lahjoja pienillä säästöillään sekä todistuksista saaduilla palkoilla.  Pieniä mutta tärkeitä ostoksia.  Auton kyytiin on pakattu palautuspulloja, joista saavat muutaman kolikon lisää.

Jouluna korostuu kodin ja perheen merkitys. Minusta tuntuu niin kipeältä kun on paljon lapsia asumassa syntymäkotinsa ulkopuolella, joita heidän biologinen sukunsa ei muista. Moni odottaa turhaan  edes pientä joulutervehdystä syntymävanhemmiltaan. Se olisi monelle arvokkaampaa kuin muut lahjat.

Meillä joulu on aina perheen juhla, millaisessa muodossa milloinkin  perhe kokoontuu. Tänä vuonna saan iloita neljän lapsenlapsen  läheisyydestä jouluna  ja toisista neljästä uuden vuoden aikaan. Siis edessä satoja kilometrejä, mutta kiire ei ole.

Ilman kuvaa tämä posti  kun lapset jo hoputtaa liikkeelle,  rauhaisaa joulunodotusta kaikille. Joulukortitkin  minulta jäi lähettämättä, aika ja voimat menee  nyt näiden lasten kanssa joulua valmistellen.

catariina