Isompi murkku, tai ei kai enää murkku, kun on jo niin ihanasti  aikuistumaan päin,  kaipasi lapasia mustavihreän piponsa kaveriksi.  Lankoja oli jäljellä ja  pikkuisen poikkesin peruslapasten ohjeesta. Pojalla on hoikka käsi ja neuloin löysää, joten peukalokiilaakaan ei tarvittu.

Musta mytty on vaikka kuinkamones  Cousteau pipo, joka vuosi niitä pitää pojille tehdä, niin hyvä malli, tämä on ensimmäinen tänä talvena. Kokeilin sitä Nallea, jolla on vihreä tupsu, kutitus selvinnee käytössä. 100 gr lankaa meni lähes kokonaan kun on kaksinkertainen taitosreuna.

Lapasissa on yksi pieni juttu. Poika halusi leveitä raitoja kuten pipossa  ja minä halusin ne nopeasti valmiiksi ilman lankojen päättelyitä niin siirsin lankaa joka neljännellä kerroksella näkyvän silmukan avulla.

Raita voi olla joko sivussa tai lapasen päällä. Ei ole peukalokiilaa ja päättely on pyöreä, niin ihan sama kumpaan käteen lapanen jätkän vauhdissa osuu.  Ehkä teen loppulangoista vielä yhden vara lapasen samalla vauhdilla, jos  sitten olisi tumput koko talveksi. Niillä kun on taipumus kadota.

Meillä sataa vettä tänä aamuna ja pihassa on pressun alla traktorikuorma polttopuita, jotka ilmestyivät siihen eilen kun olin Varkaudessa. Kyllä ystävät ovat ihania, kuorman tuoja  lupasi tulla siirtämään ne sisälle liiteriinkin, lahjana saadut.

Taidan tehdä puutalkoolaiselle hyvää ruokaa, näin joulupaaston alettua kaalilaatikkoa, jossa on lihan asemasta soijamuruja. Käytin soijamuruja  syysloman aikana  makaroonilaatikossa ja tein siitä "jauhelihakastikkeen" jossa oli sieniäkin. Silloin kotona olevista kukaan ei tajunnut syövänsä lihan asemasta soijaa, terveisiä vaan Otto ja Eero.!!

 

catariina