Oikeastaan puolipäivää siinä vain meni.  Tarkoitus oli löytää kirpparilta vanhimmalle murkulle siistit kuteet,  joita hän tarvitsee eräässä juhlassa. Keskustelimme vaatteiden oston tarpeellisuudesta koko syksynä ajatellen ja budjetista, joka vaatteisiin voidaan tänä syksynä käyttää. Tämä vuosi on rahankäytön ja muutenkin omista asioista huolehtimisen opettelun vuosi. Pyykki sujuu jo ilman mutinoita kun muistuttaa.

Nämä juhlavaatteet olivat pojan mielestä kaikkein vähempiarvoiset, joten ne  hankittiin kirpparilta ja onneksi oli jo valmiina mustat suorat housut, jotka saatiin Ellun avolta. Valkoinen paitakin löytyi isompien poikien  jämiä.

Musta pikkutakki maksoi kirpparilla viitosen ja kengiksi hankitaan uudet skeittikengät. Muita kun ei pistä jalkaansa oli kesä tai talvi. Kravatti vielä puuttuu.

Pikkumatami löysi alekorista kiiltävää lankaa, josta hän aikoo tehdä kaulahuiveja joululahjaksi. Onneksi kesällä  Pirena opetti hänet neulomaan puikoilla. Kyllä tyttö on hyvin oppinut lankojen hamstraamisen. Nyt hän jo säästää rahaa syksyn messureissuille lankaostoksia varten. Ei ne mun lankavarastoista löytyvät enää kelpaa, omia pitää olla.

Eräällä parkkipaikalla oli iso takakonttikirpputori. Tein löydön minäkin. Sukkuloita kympillä.

Sekä  "juoksupyörä"  ja hyppykiikku yhteensä vitosen. Juoksupyörä on siis Pikkumatamin nimitys sellaiselle vauvankärrylle, jossa vauva kävelee vaikka ei osaa kävellä.  Odotellaan siis Kerttusta taas kylään. Syöttötuoli enää puuttuu mummolavarustuksesta.

catariina