Tyhjä kirjoituspohja,  pääkin on tyhjä. Tai ainakin yritän karistaa turhat murheet pois. Tämä  aamu oli taas vaikea, tavarat lensi, ovet paukkui.

Viikonloppu ihan lasten kanssa kotosalla on edessä. Toisaalta pitäisi sitä ja tätä, tiedättehän nuo pihan syystyöt  ja puolukankeräys ja kaikki mahdollinen mikä pitäisi tehdä ennen talvea. Toisaalta  lapsetkin ovat kouluviikosta väsyneitä. Koulupäivät venyvät pitkiksi matkojen vuoksi. Parina seuraavana viikonloppuna me olemmekin reissunpäällä.

Viiime yönä oli jo kylmä, maa hiukan huurteessa. Paleltuikohan se  pieni tatti, jota en eilen vielä  raaskinut pihasta ottaa pataan.

Eilen illalla meillä oli  vanhat kunnon "kippokutsut"  ja tilasin  Pikkumatamin innostamana hauskan vempeleen, jolla tekee sienisalaattia kuin leikiten.  Ne suolasienet  tosin vielä puuttuu.

Kun tuo galleriatila on niin sopiva muutaman  ihmisen kokoontumiseen olen aina silloin tällöin ottanut jonkun esittelijän ja kutsunut kylän naiset iltaa istumaan kahvikupin äärelle.  Siinä olisi myös mahdollisuus  perinteiseen ompeluseuraankin tai jonkun käsityömuodon opiskeluun. 

Nyt mietin ideaa kehräyksen opiskelusta yhdessä ja kiinnostusta on. Kylältä löytyy rukkeja ja värttinöitäkin ja joskus lapsena kehrännyt emäntäkin.  Sellainen viikonlopputapahtuma siis on suunnitteilla. Ajankohtaa ei ole vielä  lyöty lukkoon. Opettajakin on tiedossa. Majoitusmahdollisuus  olisi pidemmältä tuleville Valamon vierasmajassa, joka on edullinen. Sähköpostilla voi kysellä tarkemmin mahdollisimman pian.

Ehkä sain pääni tyhjäsi aamusöhellyksestä, kun jo aloin miettiä uusia asioita.

Arvontaan voi vielä osallistua joko toissapäiväisen tai eilisen tai tämän postauksen kommenttilaatikossa. Tänä iltana klo 18 laitan pelin poikki.

 

catariina