Olen itse oppinut puhumaan variksenmarjasta, mutta tuolla pohjoisemmassa sitä kutsutaan kaarnikaksi.

Luin tietoa, että variksenmarjaa on etelän variksenmarja, joka on pienempää kuin pohjanvariksenmarja  ja ilmeisesti juuri sitä isompaa ja mehukkaampaa kutsutaan kaarnikaksi.

Tein saaliistani mehumaijalla mehua. Sekä pelkästä kaarnikasta, että sekoittaen siihen loput pihalta kerätyt raparperit.  Mielenkiintoisen makuista tuli.

Eilen kun oli pari yhteistyökumppania päiväkahvilla tarjosin kaarnikkapiirakkaa, ihan vaan tavallinen murotaikina pohja, jossa korvasin neljäsosan vehnäjauhoja ruisjauhoilla ja päälle kaarnikkaa ja ripaus sokeria. Lapsetkin tykkäsivät.

Yhden kattilallisen kaarnikkamehua jalostin vielä kaarnikkahyytelöksi, joka ihme kyllä ihan oikeasti hyytyikin.

Tässä vielä lomatunnelmia: Möhkön ruukkialueen lampaita syötetään.

1250186415_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

catariina