Pikkumatamin Kässäkerhovuosi alkaa olla lopuillaan. Eilen saatiin kotiin kankaanpainantatyö. Lapset olivat ensin kaivertaneet laatan ja sitten suunnitelleet tyynynpäällisen. Meidän neiti valitsee aiheekseen aina valkoisen kissan, joten niitä syntyi tyynyn täydeltä. Hän oli vielä lisännyt siveltimellä painantatyöhönsä oman Lumi-kissansa mustat kuviot.

1239857286_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laatta saadaan kotiin, joten taidamme painaa samaa kuviota ja tehdä uuden verhokapan  tytön huoneen pieneen ikkunaan.

Minulla on vain keskeneräisyyttä. Sisälläni ja töissäni. Lasten pääsiäisloman  ja oman Pääsiäisjuhlan vahvat tunteet koettuina ja varsinkin  kokemattomina pyörivät päässä.

Loman jälkeen lapset ovat väsyneitä, samoin minä kun pääsiäinen  kului sairastaessa. Kaikki kolme ovat olleet pois koulusta osittain tai kokonaan. Mahakipua, pientä lämpöä. Lapsen tunteet sattuvat niin usein masussa. Murkku lamaantuu vilttilämpöön.

Kouluavustaja on tehnyt Pikkumatamin kanssa upean työn vieden tytön pois luokan hälinästä tekemään suurta vesivärimaalausta, työstämään lomaa, kuin taideterapiaa.

Minä neulon silmukan sieltä toisen täältä. Huivia, vauvanvaatteita, neljä -vain neljä? keskeneräistä neuletta. No ehkäpä jossain piileskelee vielä muutama. Siirrän neuleita aina silloin tällöin siivotessani kodin puolelta työhuoneeseen ja sinne ne tahtoo unohtua.

Vihreästä langasta, joka on Pirtin kehräämön kaksisäikeistä  kampalankaa, tulee itselleni huivi  Springtime Swirl Circular Mystery Shawl, designed by Kristel Nyberg   malli on se Yahoo!Group listalla oleva ja olen noihin joskus ennenkin ilmoittautunut, mutta yhtään en ole saanut valmiiksi, katsotaan miten nyt käy.

  Persikka on vauvannuttua, Regia silkistä. Ihanan pehmeä lanka, mutta  ei  kovin hyvä kun joutuu usein pesemään.

Kirjava neule on myös vauvalle ja on aika kauhean näköistä, liian suurta toistaiseksi, mutta jos ensi talven potkuhousuiksi, joten olkoon kesken tai sitten puran. Joku sukkalanka se on.

Liukuvärjätty lanka kerillä muodostunee myös huiviksi, vasta mallitilkku on tehty. Pirtin Kehräämöltä löytynyt joskus. Siinä on kerrattu sateenkaari esilanka ja valkoinen esilanka yhteen jonkun kertauksen loppujäminä. Sitä ei siis valmisteta yleensä myyntiin.

1239858313_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja on tuo kahvinjuominenkin kesken...Poroja kupissa Hymy

Voi kun oltais terveitä viikonloppuna niin lähtisimme merenrannikolle. Laskisin lapset ja lastenlapset, yhtä pientä uutta samettiposkea saisin varovasti koskettaa ja mummin syliin ottaa.

catariina