Olin etukäteen iloinnut tämänpäivän reissusta Joen kaupunkiin, työnohjausta ja  ehkä lankakauppaa ja kangaskauppaa ja haravakin piti ostaa. Mukavaa oli ja löytyi kaikenlaista halpaa ja tarpeellista.

Kaikki sujui hyvin kunnes kesken työnohjauksen pikkumiehen koulusta soitettiin, että pitäisi viedä poika lääkäriin kun on peukalo kipeä.

Pojat olivat illalla pelanneet jalkapalloa pihalla ja pallo oli osunut pienemmän peukaloon. Hirveä huuto kaikui pihassa. Tutkin silloin peukalon, annoin särkylääkettä ja voitelin  mobilaatilla. Poika nukkui hyvin koko yön, aamulla katsoin, että hyvin liikkuu vaikka näytti olevan hiukan turvonnut.  Koska tietokonepeli oli sujunut illalla , olin päätellyt, että ei ole peukalo poikki.

No sanoin kouluun, että olen Joenkaupungissa, enkä ole omalla autolla, joten tulen kotiin vasta klo 14, jolloin  koululaisten piti tulla bussilla kotiin. Ajattelin, että vien sitten illalla pojan päivystykseen jos siltä näyttää.  No asiat etenivät niin, että koululta poika vietiin TK:hon ja  taas puhelin soi. "Peukalo pitää kuvata, eikä oma röntgen ole auki, pitää mennä Joenkaupunkiin. " 

Minä oli kotona klo 14, söin äkkiä, kaivoin lankaa ja mallin ja puikot esille. Poika tuli hienolla mersutaksilla pihaan, heitti repun eteiseen ja matka jatkui samalla   taksikyydillä Joenkaupunkiin ensiapuun. Taksi odotti,  parituntisen jälkeen minulla oli vauvannuttu hyvässä alussa ja pojan peukalo tarkastettu terveeksi.  Taksikyydillä kotiin. Parisataa euroa raksutti Kelan piikkiin mittariin.

Oli mukava istua neulomassa hyvällä taksinpenkillä, jutella kuskin kanssa, joka vielä tarjosi kahvit ja limsatkin meille.

Onneksi löytyi vanhaa ruokaa kotona lämmitettäväksi ja onneksi ei tarvinnut tänään ollenkaan olla autonratissa.

Ja kaikeksi onneksi peukalossa ei ollut mitään.

Poika sai pelata tietokoneella kun tultiin kotiin. "Mitä sitten jos peukalo on huomenna vielä kipeä?" -No sitten on selvää, että tietokonepelaaminen on sille liian rasittavaa ja on pidettävä pelilomaa... -"Ei ole kipee enää..."  ja poika poistuu pelaamaan.

Mistä ihmeestä voi tietää milloin kipu on niin kovaa kuin lapsi ilmoittaa? Mistä voi tietää mikä on  syy, että koulussa on  välillä hyvin kipeä maha, selkä, jalka tai peukalo ja kotona ei? Tai päinvastoin? Miten kuume voi koulussa yht äkkiä nousta, pää särkeä ja kotona ei?

Huomenna ajattelin haravoida, jos ei sada vettä, tarvitsen nyt aivotonta liikuntaa, haravoiminen sopii....

catariina