Hyllyssäni on kesästä asti ollut ihana lastenkirja. Hannu Mäkelä "Vauvaunia" Olen lukenut sitä itselleni ja Pikkumatamille ja meillä on ollut hauskaa.

 

Kirjaan liittyy henkilökohtainen tarina. Kesällä meillä oli kirpputori piharakennuksen varastohuoneessa.  Myytävänä oli kaikenlaista pientä sälää, mitä muuton jälkeen jäi yli. Jostain oli aikoinaan mukaan tarttunut vanhoja koulutauluja, sellaisia isoja opetustauluja ja olin laittanut niitäkin myyntiin, halvalla kun vain muutama oli jäljellä.

Oli kaunis kesäpäivä, aurinkoa tietenkin kun näin jälkikäteen muistelen. Muutama ohikulkija aina poikkesi  ja lapset hoitivat innokkaina kirpputorin myyntiä. Pikkumatami ensimmäisenä oli aina juoksemassa kirpparille  kun näki jonkun pysähtyvän.

Kolme reipasta nuorta naista pysähtyi pyörineen matkalla Valamoon ja tyttöni esitteli kirpparia innolla.  Eräs naisista ihastui lepakkoaiheiseen koulutauluun, mutta ongelmaksi tuli sen kuljetus pyörällä pääkaupunkiin. Lupasin laittaa taulun mustaan muovisäkkiin paketoituna postiin  ja  niin se matkasi eteenpäin.

Jonkin ajan kuluttua posti toi pari kirjaa, joiden kuvittajana on Marika Maijala.

Säilytän onnellisena saamaani "Vauvaunia" omistuskirjoituksella  varustettuna,  mummon ja lasten yhteisenä lukemisena omassa hyllyssäni arvostaen ja nauttien kirjasta  ja onnittelen kuvittajaa juuri saadusta  Rudolf Koivu Kuvittajapalkinnosta.

catariina