Pikkumatami  tuli tyytyväisenä koulusta. Tunikaa oli kehuttu ja tytön suuri ihanne  Pekka = itse  Johtajaopekin oli huomannut  uuden vaatteen.

Epäilen kyllä, että tyttö oli pyörinyt johtajaopen ympärillä ja kysynyt : "Huomaatko minussa mitään uutta"  Pienessä kyläkoulussa  ollaan kaikki niin tuttuja keskenään.

Illalla kävin kuntosalilla, edellisestä käynnistä olikin jo vierähtänyt aikaa. On ihan pakko pitää huolta lihaskunnosta ja nivelistään niin kauan kuin se omin konstein onnistuu.

Heti  huomaan olevani kankeampi ja kömpelömpi kun  en huolehdi  liikunnasta säännöllisesti. Ikä alkaa tuntua. Kylän terveysjumppa on kaksi kertaa viikossa,  siinä venytellään ja pyöritellään, jännitetään lihaksia ja rentoudutaan, se on kyllä  tärkeä juttu. Hyvä jumppa siinä mielessä, että ei juosta tai hypitä ja voi ihan vapaasti tehdä liikkeet silä tavoin kuin pystyy, eikä tipahda pois toisten rytmistä.

Pikkumatami oli mukana ja roikkuu puolapuissa keikkuen ja nousten vaikka mitenpäin. Sitten hän halusi kokeilla jalkaprässiä. Itse teen sen kanssa aika pienillä (20-30  kiloa) painoilla kun tuo toinen polvi  ei oikein tykkää. No tyttö meni siihen ja jonkun miehen jäljiltä painoja oli 70 kiloa. Hän polkaisi ne irti ja vielä teki muutaman jouston.. Sitten kielsin ja kokeilin itse. Ei liikahtanutkaan. Sellainen Peppi Pitkätossu tuo tyttö on

Pitäisikö vaihtaa tytön käsityö-ja piirustuspainotteiset harrastukset urheilullisiin.

 

catariina