Pitihän tuotakin ostaa kun sattui Kuopion reissulla syksyllä löytymään. Kerällä värit olivat ihania ja ohuita kakkosen puikkojakin oli. Neuloin molempia sukkia yhtäaikaa varpaasta aloittaen, kiilakantapääkin onnistui hyvin. Toiset puikot oli KnitPicksit ja toiset vanhat  metalliset. Koska  puupuikot oli lyhyet  lisäsin yhden puikon loppuvaiheessa,  joten kaikki kuusi olivat  käytössä.

Ensin lanka tuntui todella karhealta, olinhan  neulonut juuri regia silkiä, mutta karheuteen tottui. Ehkä se pehmenee käytössä. Nailonvahvistetta langassa on jopa 30 % mutta eipä sitä paljon tarvitse nykäistä kun jo katkeaa, mahtaako kestää sukkana ollenkaan. Huivia tai mitään neuletta en noin karheasta ja kalliista! ajattelekaan tekeväni.
No nyt on polvisukat jalassani, raidoitus meni hyvin tasan kahdelta 100 gr kerältä neuloen  kunhan  laitoin aloitusvärit kohdalleen. Hiukan pistelee paljaassa jalassa, mutta  en ole yleensä herkkä, joten enköhän totu.

Lankaa kului melko tarkkaan 100 gr. Toiset samanlaiset saan siis vielä.


En oikein tiedä tuosta langasta , värit on kyllä ihanat, vaihtuu  hienosti.  Mutta epäilyttää langan yksisäikeisyys vetää kippuraa neuloessa ja välillä se on paksua lähes kuin hahtuvalankaa, välillä ohutta kuin rullalankaa. Ei ehkä sukassa ole  oikein toimiva juttu.

Mitä kokemuksia  Noron sukalangasta neulotuista sukista toisilla on?  kestääkö ne yhtään?  Minulla on sitä vielä jäljellä ja mietin pitäisikö se neuloa jonkun toisen langan  parina kestävyyden saamiseksi.
Entä karheus, väheneekö pesuissa?

Nyt pitää sitten hankkia sopivat kengät ja lyhyt hame, jotta sukat näkyy...

Kiva tilanne oli kun istuttiin tytön kanssa  terveyskeskuksessa ja neuloin  noita sukkia siellä. Mummoja oli  penkit täynnä. Huomasin  vaivihkaisia silmäyksiä, sitten rohkein savolaismummo kysäisi,  minkäslaista lankaa tuo oikein on?  Sanoin, että tämä on japanilaista villasukkalankaa ja teen polvisukkia saksalaisilla värjätyillä koivupuupuikoilla varpaasta aloitettuna. Sukka oli sillä hetkellä hiukan yli kantapään, joten se näytti jo sukalta.
Nyt kaikki jo kääntyivät katsomaan ja hiljaisuus kertoi, että pitivät kai minua hiukan outona. No lääkäriinhän olitiin menossa.

Kun taas palattiin penkille niin eräs mummo uskalsi kysyä, että miten se varpaasta voidaan aloittaa. Selitin  kahdeksikko aloitusta ja  mummo sanoi heti kotona kokeilevansa. Sanoi vielä täällä ahkeraan  käytetyn lauseen:  "Jos olisin eilen kuollut, en olisi tuotakaan nähnyt, vaikka olen jo yli 80."

catariina