Pikkumatami täytti kahdeksan vuotta. Se on oikeastaan aika kiva ikä, tytöt ovat siinä iässä ihania. Sosiaalisia, aktiivisia, innokkaita oppimaan ja kokeilemaan ja vielä äidin ohjaksissa pysyviä.

Synttäreitä on juhlittu koko viikko. Ensin  varsinaisena juhlapäivänä oman perheen ja aikuisystävien kanssa, sitten on lahjaposti yllättänyt  kahtena päivänä ja eilen illalla sitten olivat ne kauan odotetut kaverisynttärit.
Äitinä jännitin tuleeko kukaan.
Järjestin juhlat  kylämme  kodalla, vanhan partiohengen mukaisesti. Olipa kiva puhaltaa pillillä lapset koolle. Vanha partiojohtaja minussa heräsi taas henkiin.
Pikkutyttöjä paketteineen  ja ihanine kikatuksineen tuli paikalle kymmenkunta. Paketit avattiin yhdessä jännityksen vallassa ja kaikkia kiiteltiin. Joku tytöistä sanoi, että se on kurja tapa jos synttärisankari yksin avaa paketit jälkeenpäin.
Sitten leikittiin  meidän perheen  suosikkileikkiä "Myrkkykarkkia", joka olikin uusi juttu näille lapsille, kilo karkkia siihen kului. Oltiin nuotion ympärillä ulkona kodan pihassa, tarjottimelle laitoin n. 30 sekalaista irtokarkkia.Yksi leikkijöistä meni puukasan taakse piiloon,  me muut päätimme mikä on "Myrkkykarkki"  Piilossa ollut leikkijä kutsuttiin paikalle ja hän sai kerätä yksi kerrallaan karkkeja tarjottimelta kunnes otti  "myrkkykarkin" jolloin tyttölauma kiljaisi  suureen ääneen "MYRKKYKARKKI" 
Karkkeja lisättiin  ja vuoro vaihtui, jokainen sai taskunsa täyteen.

Kodassa oli  "Kotatonttu" sytyttänyt sillä aikaa nuotion ja  hyvä hiillos odotti makkaranpaistajia.
Meillä tarjottiin kotitekoista mehua makkaran kanssa.

Illan hämärtyessä ja tulen hiipuessa siirryimme ulos. Olin piilottanut  etukäteen  kodan ympärille metsään Aarteita. Puissa roikkui heijastin, joka piti löytää taskulampulla. Heijastimen lähellä paksussa sammaleessa oli piilossa pikkuinen muovipussi, jossa oli "Aarre". Metsän hämäryys oli jännittävää, taskulamput vilkkuivat ja aarteet löytyivät. Jokainen sai heijastimen ja pikkuisen yllätyksen.
Minulla on tapana ostaa kauppojen poistomyyntikoreista pieniä yllätyksiä, jotka säästän sopivaan tilanteeseen, niistä Aarteet nytkin  kokosin.

Ajoitus 1½ tuntia  oli hyvä, koko ajaksi oli toimintaa, riitoja tai suuttumisia ei tullut, olin itse lasten kanssa koko ajan, joten  hiljaisinkin sai huomiota. On kurjaa jos synttärijuhlassa, jollekin tulee paha mieli.

Kuvia en voi lapsista tänne laittaa, joten kuvatonta juttua tällä kertaa.



catariina