Pellavakangas on ihanaa ommeltavaa. Se tottelee silitysrautaa, se taipuu käsinompeluun, ompelukoneen alta se ei karkaa omille teilleen. Saumurin näyttäminen pellavalle tuntuu  jotenkin väärältä, muistan kansallispukukurssilta aikoinaan saadun ohjeen, ei saumuria kansallipukuun. Salaa kuitenkin hiukan..
Teen karjalaispaitaa tilaustyönä. Jotenkin oli käynyt niin, että asiakaalta oli vanha puuvillainen karjalaispaita kutistunut mahan kohdalta. Vanhasta paidasta purettiin pois  hänen vaimonsa tekemät upeat etupistokirjonnalla käsin kirjotut koristeet ja nyt ne ovat arvoisellaan paikalla pellavan päällä.
1552711.jpg

Hihansuissa on myös  etupistokirjontakaitaleet.
Edellisessä paidassa oli kiinnityksenä tarranauhanpaloja, nyt laitoin  vanhanaikaiset napit pellavalangasta tehtyine silmuineen, helmaa myös pidennettiin.
Nyt puuttuu vain vyö. Mistähän saisi n. 4 senttiä leveää pirtanauhaa. Ei taida tekijöitä löytyä. Pirta mullakin on ja joskus  opettelin nauhaakin kutomaan, mutta en nyt  ehdi.
Onko joku menossa Tallinnaan, siellä on  leveitä koristenauhoja? Ompelisin sellaisen valkoisen vyön päälle. Punavalkoinen tai puna-musta valkoinen. Kunnes se oikea pirtanauha löytyy.

Neuleet on nyt jääneet pihahommien ja ompelutöiden varjoon, hiljaa odottavat vuoroaan, ne kaikki kymmenet keskeneräiset ja suunnitellut ideat.

Blogilistan uudistukset ovat jotenkin vieneet innostusta kommentoimiseen, mutta kyllä sitä jokaisella kierroksella pitää jollekin puumerkkiään jättää.

Kevään lämpimiä odotellessa
catariina