Viidennen kerran minulla on Abi ja edessä on penkkarit. Se seitsemäs Eero toivoi apua puvun suunnitteluun, myös hänen kaverinsa oli vailla vaatetusapua. Yhdessä mietittiin ja Veikkopa keksi, että Kummelien Varikset olis kova juttu. Repliikitkin olisi valmiiksi hauskoja.

No enpä minä tiennyt  Kummeleista tai  Kummeleiden Variksista mitään. Pianhan pojat  netistä löysivät pätkiä filmistä ja kuvia Varisten puvuista. Vähän aikaa mietin ja annoin pojille tehtäväksi hankkia  mustat puvun takit ja vaaleat teepaidat, sekä vaaleat housut ja valkoiset hanskat.
Pojat kiersivät kirpparit ja kumpikin maksoi takista 3 euroa, teepaidat oli vanhat, housut ilmaisjakelukasasta ja hanskat rautakaupasta 55 senttiä. Siinä kaikki kustannukset, muu materiaali oli kotoa kierrätystavaraa ym.

1257612.jpg
Takkiin ompelin hännykset mustasta kankaasta.(=housut leikkasin palasiksi)  Päässä on kypärämyssyn mallinen huppu, johon on ommeltu kiinni retkipatjamateriaalista kierretty  ilmastointi teipillä koottu  nokka, joka on päällystetty samalla huppukankaalla.
Jaloissa ensin kenkien päällä mustat sukat, sitten  variksenvarpaat , jotka on ommeltu  gollegekankaasta, täytteenä vanhaa tyynyn sisusta. Varpaat on ommeltu kiinni etureunasta sukanvarren palaseen ja kengän alle ne kiinnitetään mustalla kuminauhalla. Ne on siis vain kenkien päällä ja nilkassa se sukanvarsi.
1257594.jpg
Housuja vain lahkeista kavennettiin, pojat naureskeli, että eipä olla ennen akkojen housuissa oltu.

Teepaidan etukappaleen sisäpuolelle ompelin valkoista kangasta pussiksi ja sinne tyynyt mahaksi.

Ideat saa vapaasti kopioida.(kerrothan kuitenkin)  Aikaa kului kahden puvun tekemiseen n.5 tuntia.

Varikset kiipeävät kuorma-autoonsa eräässä pienessä savolaisesssa kaupungissa 14.2, joten kerrankin olin ajoissa  valmis.

catariina