1326764.jpg

Varkauden Ompelutarvikkeessa poikkesin ihan vain ohimennen tyttöjä moikkaamassa ja jotain pikkupitsiä piti ostamani.  Puikkoteline oli uudistumassa, jotain aivan erilaista  tytöt yrittivät laittaa esille, mutta ne kuulemma lähtevät ovesta ulos hymyilevien  nais-ihmisten kassissa ennenkuin on edes mainostettu.
"Mitäs nämä ovat?" se oli minun  kysymys, joka johti tämän nais-ihmisen kasseineen kävelemään ovesta hölmöltä näyttävän onnellisena ulos, kun kortti oli ensin vingahtanut.

Knit Picks puikot. Värjättyä eri väreissä hohtavaa koivua, kuin koruja. Tätä varmaan olen koko ikäni odottanut. En ole ostanut bambuja kuin parit pyöröt, yhdet  on Additkin vain, en eebeneitä tai muita puupuikkoja.
 Nyt minulla on  6x 6  puikkoja,  ne ovat hiukan lyhempiä, sormikaspuikkoja niin sanotusti. Kauniisti rivissä kotelossaan. Odottaen  sopivaa hetkeä.

Ihanuuksista ihaninta on kuitenkin aivan uusi järjestelmä pyöröpuikkoihin. Neljä erimittaista  taipuisaa  pehmeää kaapelia ja  8 paria pyöröjen päitä. Siitä sitten vaan vaihdetaan   huivin edistyessä kaapelia pidempään ja työn voi jättää keskenkin sulkemalla sen stoppareilla. Puikot ovat terävämmät verrattuina vanhoihin bambuihin tai  "inoxeihin". Liitoskohta kaapelin ja puikonpään välillä on hyvin tasainen, ei ota kiinni niinkuin joissakin bambuissa.
Huivia syntyy kuin itsestään. Lomalla sain yhden valmiiksi, toinen on muutamaa senttiä vajaa. Kuvia ensi viikolla tai messuilla Helsingissä voi niitä viikonloppuna nähdä.

Miksi ihmeessä kukaan ei ole keksinyt tätä irtokaapelisysteemiä aiemmin.

Pikkumatami löysi myös Varkauden Ompelutarvikkeesta jotakin:

Nappeja, joilla hän  on muutaman päivän leikkinyt onnellisesti hymyillen.
1326758.jpg

 Vielä Punatukkainen tyttöni toteutti vuosien säästämisunelmansa kunnon ompelukoneesta ja lähdettiin Pfaff paketissa pois. Hän sanoikin minulle ennen  Varkauden Ompelutarvikkeeseen sisään astumista, että miten sinä  uskallat näiden ihanuuksien keskelle tulla. 

Sain myös langat Pirtin kehräämöltä. Niistä kirjoittelen huomenna, ennen messuille lähtöä.

catariina