Saanko esitellä uutuudet. Kyllä kotimaassakin osataan lankaa tehdä, olen näihin hyvin tyytyväinen. Toivoin kotitekoisen näköistä lankaa, jossa saa siis olla pientä epätasaisuutta. Sukkalangaksi ei tämä ole tarpeeksi vahvaa, unisukkiin toki sopii.

 Pirtin Kehräämön kampalankaa.Kampalankaa olen  toivonut jo monta vuotta saavani omista materiaaleista kehruuttaa, mutta nyt vasta kehräämö suostui,- tosin pienellä painostuksella ja ylipuhumisella.
 Kaksisäikeistä, ohutta ja pehmeää. Pesemätön, luonnonmukainen--tuoksuinenkin. Värjätäkin voi, varovasti tosin!

Angorilla Silk on 70 % lampaanvillaa ja 30 %  silkkiä. Väri sellainen perinteinen vaaleanruskea, värjäämätön lammas,  ehkä hivenen tummempi kuin kuvassa. 12euroa/100gr

Angorilla Alpakka  70% lampaanvillaa ja 30 % alpakkaa. Luonnonvalkoinen.13 euroa /100 gr

Lähetän  lankaa myös postin välityksellä, varsinaista verkkokauppaa en pienillä lankaerilläni nyt  vielä aloita,  tilaukset emailosoitteeseen blogin ylänurkassa.

1330990.jpg

Laskin metrimääriä moneen kertaan, en meinannut uskoa, että metrejä on noinkin paljon, mutta onhan lanka ohutta ja materiaali kevyttä. Alpakkasekoitteessa on 440-450 metriä / 100 gr  , silkki on hiukan painavampaa, mutta  on siinäkin  410-420 m./ 100 gr.

Ihan pakko oli aloitella huivia molemmista... tässä Angorilla Alpakkaa puikoilla. Vaikka tuo alpakan osuus on vain 30% niin kyllä se kampalankana  tuntuu sormiin ihanan pehmeältä , varsinkin kun viime aikoina on puikoillani ollut  karheaa vironvillaa ja Pirtin karstalankaa.
1333289.jpg

tervetuloa  messuille Helsinkiin Wanhaan Satamaan  1-2.3

catariina