Jokin aika sitten Helmis oli innoissaan puuvillalangasta neulotuista  tiskiräteistä, ajatus kai jäi minunkin päähäni pyörimään. Voisihan sitä neuloa ja virkata ihan arkisia kodintekstiileitäkin, jos innostus valtaa mielen. Idea ei ole vielä minulta unohtunut. Katselen neulekoneen suuntaan ja mietin missähän ne puuvillalangat ovat.

Eilen kirpparilta (kun taas piti käydä Joenkaupungissa) sitten löytyi 50 senttiä .maksanut ohuesta puuvillalangasta virkattu "pyyhe" 50 cm x 70 cm. Toisen pään  kirjovirkkauskuvio  on hiukan erilainen kuin toisessa päässä. Ripustuslenkkejä on kaksi ja nekin on siististi virkattu. Upea työ, siitä myös näkee, että sitä on käytetty, pehmennyt mukavasti,  mutta on sillä vielä käyttöaikaa jäljellä. En raski sitä ihan tavalliseksi käsipyyhkeeksi laittaa (mustanäppisiä jätkiä talossa!) mutta jospa se vaikka  saisi kunnian olla vieraskäsipyyhe. Tai  vauvan pyllypyyhkeenä se olisi varmaan ihana. Taidankin säästää sen vierailevien vauvojen pyllypyyhkeeksi.

1211702.jpg

Joillakin kirpputoreilla myyjät ylihinnoittelee kaiken käsityön, toiselta löytyy puoli-ilmaiseksi aarteita. Eilen oli aarrepäivä. Löytyi jotakin uutta projektia minulle joskus sitten tehtäväksi.

Mutta tänään on Suuri Remontti. Illalla tulee sähkömies laittamaan hienot kohdevalot Kädentaito Galleriaani. Koko huoneenpuolikkaan järjestys pitää laittaa  päivän aikana uusiksi  näyttelytoimintaa varten. Se tietää kaaosta tähän työhuoneen puolikkaalle, ehkä en illalla enää löydä edes tätä läppäriä lankavyyhtien ja käsitöiden alta.

Kiitos vielä kukkasista, joita tielläin kukoisti...

catariina