Työmatka Joenkaupunkiin antoi taas luvan ihan pikaisesti vaan poiketa JoenLankaan.  Mielessä oli eräs vanhasta käsityölehdestä löytynyt pipo-ohje, johon piti löytää oikea lanka. Muistin kyllä, että lehti-ilmoitus oli kertonut myös lanka-alesta.

Mukana matkassa oli Pikkumies, joka iloitsi vapaapäivästään,virallisten asioiden jälkeen käytiin ostamassa hänelle talvitamineita alennusmyynnistä.

Tässä kuitenkin osa tarpeellisesta tavarasta, joita löytyi. Se varsinainen pipolanka ei ole vielä kuvassa.

1197319.jpg

Siis tupsuntekovempele ja  lankaruusukevempele. Eihän kukaan huomaa uusia  kolmosen 2½ m.pitkiä Addeja...voi kun olis ollut paksumpiakin noin pitkinä. Mutta noille on yksi ajatus, joka ei todellakaan ole pitsiliinanväkerrys.

Tuo tupsuvempele tulee toimimaan Pikkumiehen henkisenä tukena. Miehethän tekee koneella kaiken. -Tuossa syksyllä nimittäin tein lasten kanssa tupsuja ihan sillä ikiaikaisella pahvikiekkosysteemillä.      Pikkumatamin tupsut onnistuivat ja tyttö innostui niitä väkertämään, mutta Pikkumieheltä meni homma pieleen ja tupsuntekele lensi kaaressa kauniisti.Toista ei sisu antanut periksi yrittää. Mutta nyt kun hän näki Koneen, jolla voi tehdä tupsuja niin Jees!  No taka-ajatuksena minulla on ne muutamat ylimääräiset vanhat lankaraukat, joista ei kukaan ole tehnyt mitään, ah miten ihanalta näyttäisi tupsumaailma ihan missä tahansa huoneessa. Kissatkin varmaan tykkäisi. Tupsuja maassa ja puussa ja yksitellen ja  rivissä roikkuen. Katsotaan..Mutta minä en niitä tee. Tervetuloa  tupsuja tekemään...Kone on hankittu.

No pitihän sitten mun hankkia tuo lankakukkavempelekin. Vielä puuttuu se haarukkapitsihaarukka, jonka yhtäaikaa lankakukkavempeleeni kanssa toimitin kirpparille muutama vuosi ennen nettimaailmaa. Kuuskymmelukulaisia taisivat olla molemmat.

Joululiinakin on vielä keittiön pöydällä,olkoon niin kauan kunnes on likainen, mitäs sitä turhaa työtä tekemään ja puhdasta liinaa pesemään.

catariina