Lomalla kävin tapaamassa 86-vuotiasta Sirkkaa, joka  neuloo sukkia edelleen  päivittäin. Hän oli juuri saanut tuttavaltaan, joka oli lopettanut neulomisen  seiskaveikan loppukeriä.  Kun  oli ollut tuvassa hiukan hämärää niin pari harmaata kerää olikin näyttäneet samanlaisilta, joten sukista tuli  eriväriset. "Mie annan ne tuolle naapurin miehelle, ei sille kukaan sukkia tee, saappaisiin se ne laittaa ja kalaan menee, ei siinä harmaansävyt haittaa.."
Juttuun puuttui hänen poikansa, joka leikillisesti sanoi, että eihän eripari sukkia voi lahjaksi antaa,  siihen  ihana itsepäinen mummo vaan totesi: "Minäpä annan ja  niitä kyllä pidetään!"
Kun poika poistui paikalta, jatkoi Sirkka sukkaansa ja mutisi: "en mie näitä tuolle enää näytä, pitää ne langanloput käyttää..."

Sirkka mummolla oli jalassa jännät tossut, pitkään pyörittelin vanhaa, parsittua tossua  käsissäni  ja piti sitten lainata puikkoja ja langanloppuja ja kokeilla miten tuo mallineule oikein menee. Helppohan se on, aina oikeaa kahdella langalla, joista toinen kiristetään takana. Sirkka muisteli, että ne on vanhaa mallia, aina hän on niitä tehnyt.  Minulla on joku hatara mielikuva, että joskus olen jossain nettimaailmassa näihin törmännyt. Onko kenellekään tuttu malli. Paksut näistä tulee. Pitää kyllä kokeilla.

1198804.jpg

catariina