Lasten joulunodotus on kuumimmillaan, kun ympärillä  pyörii kolme odottajaa on pakko ohjelmoida heidät pois jaloista.
Varmaan kaikki meidän perheessä muistavat  sen joulunajan, kahdeksankymmenluvulla,  jolloin ostettiin videolaite ja tyhjiä videokasetteja. Kolme pientä oli jaloissani silloinkin ja isompia oli  myös kolme. Tuo tekniikan ihme pelasti jouluvalmisteluni, nauhoitettiin kaikki lastenohjelmat ja niitä katseltiin  yhä uudelleen.
Joululahjaksi taisi sitten tulla ihan oikea lastenvideokin.

Nyt meillä on tarkoituksella vähennetty sähköistä mediaa lastenhoitajana. Hetken intensiivinen  uppoaminen  muihin maailmoihin tuo tullessaan  kymmenkertaisen levottomuuden, agressiivisuuden ym ym..yritän siis keksiä aina jotakin muuta saadakseni  touhuta rauhassa.

Tässä puuhassa kului lähes kolme tuntia ja lopputulos ei aiheuttanut  kenellekään ärtymystä. Siis iloitkaa kaikki aikuislapset joululahjanne ovat valmiina:1149691.jpg

Pikkumies hakkasi  naulalla ja vasaralla reikiä kissanruokapurkkeihin   ja   maalasi ne lopuksi kimmallemaalien lopuilla. Amanda ja Pikkumatami maalasivat kynttilöihin koristelut  tuubivesiväreillä mäntysuovan avulla ja kosteaan pintaan sitten tietenkin kimalletta  ja paljon, paljon, että hienoa tulee.Varsinaisia harakoita kiiltävän perään ovat pikkutytöt aina. Kun maalaushomma tehtiin pesuhuoneessa, pöytänä saunanrappu niin siivouskin (lattia ja tytöt)  sujui mukavasti suihkulla.

Tänään pakataan autot ja lähdetään kohti Kolia. Amanda illalla puoliunessa tuumasi, että en minä tykkää sellaisesta kolinapaikasta vaan hiljaisuudesta ...

catariina