Mökki on korkealla paikalla. Tyypillistä pohjoiskarjalaista maisemaa, Pielislinnaksi on mökki nimettykin. Aamulla  pimeä maailma valaistui  kun kuu valaisi jääpeitteisen järven. Katselimme pikkutyttöjen kanssa aamupimeän  kuuntaikaa jännittävässä maisemassa, erilaisessa kuin kotona. Kuunsilta teki keijuille polun vastakkaiselle rannalle. Tytöt näkivät keijujen ja tonttujen tanssivan  kuunsillalla.
Isommat nukkuivat vielä nuorten sikeää unta, lapset olivat aikaisin odottamassa uutta päivää, joulun käsinkosketeltavaa  jännitystä tuoksuu  ilmassa.
Otin riskin ja paistoin kinkun vasta täällä. Mökissä on vuolukivinen takkaleivinuuni yhdistelmä ja hyvin paistoi. Nyt ihana tuoksu täyttää mökin ja  yritän pidätellä nälkäisiä nuoria miehiä pois kinkun kimpusta. Jos siitä nyt  joku pääsee maistamaan , niin se on ensimmäisen kinkun loppu.

Meitä on nyt täällä: neljä jätkää, kolme "tyttöä", kolme lasta, kaksi koiraa ja kaksi kissaa...Illalla tulee yksi ihana nuoripari ja koira joukkoon mukaan.

Rauhallista jouluaikaa kaikille , yhteys nettiin on kännykän varassa, joten en voi kommentoida  jouluterveisiäni  blogeihin niinkuin haluaisin.

catariina