Ajelin tänään Mikkeliin, koska se on puolivälissä Amandan kotikaupungin ja  mummolan välissä. Amanda tuli joulun viettoon ihan ensimmäisenä. Lapsi tavaroineen  vaihtoi autoa ja  arvaattehan, että Hiirolasta Pirtin kehräämöltä haetut langat tuoksuivat niin mukavasti  kotimatkalla.

Poikkesinpa Lidlissäkin, kun siellä oli  tarjouksessa klementiinejä. Isoja, paksukuorisia ihan tavallisen näköisiä.  Pakkasin jo toista pussia täyteen kun siihen tuli keski-ikäinen pariskunta, ihan olivat reippaan  perussuomalaisen ulkoilijan näköisiä tuulipuvuissaan, kärryssä  oli jo kaljaa ja ruisleipää.

"Onko nuo makeita vai niitä kauhean kitkeriä, joita täältä aina saa.."  Ajatukseni lentää heti..miksi sitten tänne tulit..
Siinä vaiheessa hiljaisen näköinen mies peruuttaa taaksepäin ja alkaa katsella joulukukkia.
Siirryn poispäin minäkin ja  naisen voimakas ääni kuuluu koko myymälään : " onko kukaan maistanut näitä, tietääkö  poika tuolla, hei myyjäpoika onko nämä niitä kauheita kitkeriä..minä en ikinä osta mitään maistamatta.. näitä pitää maistaa, jos myyjäpoika ei osaa sanoa onko nää kitkeriä..tulkaa maistamaan,minä avaan tämän klementiinin   nyt. Tane hei tule maistamaan, tule nyt.."
Ihmisiä kerääntyy klementiinien vierelle huvittuneina ja  katsomme  miten  tarmokas kuluttaja avaa klementiinin ja yrittää tarjota toisillekin.."Nyt maistetaan, minä en koskaan osta mitään maistamatta.."

"Hei kuule myyjäpoika, minä nyt maistan tätä, minä en koskaan osta mitään maistamatta.."  Poika on  paniikissa, ei ole Lidlin koulutus antanut ohjeita tällaiseen tilanteeseen:  Keski-ikäisen tuulipukutädin voima jyllää. Poika poistuu kiireesti takahuoneeseen ja  menee  tupakalle tai hakee vertaistukea ja lohtua myyjätytöiltä. Mitäs siinä muutakaan.

Ja täti tunkee  klementiinin palan suuhunsa, katson kiinnostuneena  kertooko ilme mitään.
-"Hei kuulkaa tää on makeaa, ei yhtään kitkerää, myyjäpoika kerro nyt kaikille, että nää on hyviä, ottakaa toisetkin hyviä on, Tanee.. ?? en koskaan osta mitään maistamatta,  tanee??
Mies on poistunut.

Hyvä kun ei halunnu ostaa kinkkua.

catariina