Joulun odotustahan se arki meilläkin on. Tänä vuonna lähdemme taas viettämään perheen yhteistä joulua  vuokramökille. Syyslomalla löysin tarpeeksi ison mökin Kolin laskettelurinteiden lähistöltä ja varasin sen silloin jo jouluksi.
Joulua valmistellaan "nyyttikesti periaatteella" ja kaikki turha karsiutuu pois. Silti keneltäkään ei puutu mitään. Lahjoja ostetaan vain lapsille, eikä ylenmäärin kenellekään. Nuoret toivovat  laskettelumahdollisuutta, sen  sitten näkee onko rinteissä lunta.

Olen nauttinut tästä adventtiajasta, joulu on saanut vähitellen, koristeita ja kynttilöitä lisäten  lähestyä. Ensin messujen jälkeen laitoin  pienen myymäläni joulukuntoon.  Valot ikkunoissa ovatkin houkutelleet  kyläläisiä ja  ohikulkijoita pysähtymään erilaiseen paikkaan. Kissa saattaa nukkua ikkunalla jouluseimen vieressä, lapset tulevat kaikille juttelemaan,  pipareiden tuoksu  leijailee kodin puoleta. Asiakas astuu hetkeksi maailmaamme, ihmettelee. Lasten heijastinpolku ja heijastimin koristeltu kuusi talon vierellä herättävät  välkynnällään kiireisen autoilijan huomion.

1144801.jpg

Jouluseimi on koko vuoden mielessäni kun käyn kirpputoreilla, tänä vuonna uusia seimen hahmoja ovat  Aasi Ihaa ja Hyvin väsynyt paimen, joka istuu enkelin helmoissa. Nyt seimi täyttää jo pienen pöydän kokonaan. Laitoin sen näyteikkunaan kaikkien katseltavaksi.

catariina