Nyt on kokeiltu ja kokeiltu. Langanvärjäystä raidoittaen ja liukuvärjäten hellanpäällä isossa 25 l kattilassa. Ensin siis piti käsin pyörittää 100 gr Pirtin Kehräämön ohutta kampalankaa  muovikartion päälle. Yhden huivin verran siinä vyyhdissä on  lankaa : lähes 400 m. Sitten se kasteltiin läpimäräksi lämpimässä vedessä ja laitettiin sitten väriliuokseen ja vesi lämmitettiin hitaasti. Seuraavaksi se sai kuivahtaa ja sama uudelleen mutta eri värillä ja vain osa kartiota väriliemessä  ja niin jatkettiin, kunnes oli tarpeeksi monta raitaa.

 Keittiön lattialla oli myös lähes kymmenen väriliemipyttyä. Toivon, että väri ei imeydy lattiaan..vähän roiskui kaadettaessa  niitä edestakaisin.
1077612.jpg

Värien vaihtumiskohtaan saa liukumisen kun lisää tai vähentää värivettä kesken värjäyksen.. Pitää myös tietää miten on langan kartiolle kiertänyt. Siitä riippuu raitojen  koko.Sen voi jopa mitata, jolloin saa tasaraitaa, mutta  ei ole nyt mun tyyliä..

1077621.jpg

Koko viikon olen  kuutta vyyhtiä värjännyt...
Niin ja värjäyksen jälkeen se lanka pitää taas purkaa kartiolta vyyhdinpuille ja tehdä vyyhti pesua varten, siksi nuo pasmalangat ovat vielä näkyvissä.
 Tein keväisen vaaleita sävyjä ja yksi  sävytys tulee jo siitä kun lanka ei värjäydy alimmissa kerroksissa yhtä hyvin kuin päällimmäisissä. Yön yli liotus väriliemessä tosin vahvisti alimmaisiakin kerroksia, mutta silloin  raidan raja tuli  tarkaksi, ei liukuvaksi.

Hommassa on paljon kehittelemistä vielä,  tuntipalkkaa en näille voi edes laskea. Mutta ei kun
kokeilemaan rohkeasti ja mielikuvitusta käyttäen.

catariina