Tampereella  siis ollaan, pienessä hotellissa laitakaupungilla, kaksi junnupatjaa lattialla, kaksi tätiä vuoteissaan , lauantai-illan rauhaa. Ystäväni Helena tuli Helsingistä varta vasten hoitamaan lapsia messuille, ihana helpotus, yksi päivä kyllä meni lastenkin  kanssa myydessä. He kävivät tänään  Tampereen kirjaston alakerrassa olevassa muuminäyttelyssä  ja viihtyivät siellä monta tuntia, upea paikka, jossa lasten kanssa on usein käyty, näille lapsille se oli uutta.
Nyt sitten koko ilta on pelattu muumipelikorteilla ja luettu muumijuttuja, tulee ihan muumimammamainen olo.

Yksi paha unohdus kyllä kävi,  nimikyltti jäi kotiin, mutta jos joku huomenissa  minua etsii niin A-hallin ihan  takaseinältä kellon alta löytyy..

Monia tuttuja blogimaailmasta on käynyt, kiva on ollut jutella sen mitä siinä kiireessä ehtii. Jännittävää on aina kun bloginimi saa kasvot. Ymmärrän kyllä heitäkin, jotka eivät halua tulla tunnistetuiksi. Huomenna odotan vielä muutamaa tuttua.

En ole vielä itse kierrellyt yhtään, ehkä huomenna ehdin. Ihmiset kertovat uutuuksista tai uusista työtavoista, joista en ole kuullutkaan.
Mitään kokonaiskuvaa näin isoista  messuista ei varmaan kukaan saa, muutamassa tunnissa ei ehdi oikein mitään katsella kunnolla, itse pidän huomattavasti enemmän pienistä messuista, mutta ehkä se on ajan henki, että kaiken pitää olla isoa.
Pienemmillä messuilla ei ole parkkiongelmia, ei kestä tuntia päästä messualueelta ulos, ei ole kymmenien naisten vessa-kahvi-narikkajonoja, jotka  aina Tampereella on koettava. Mutta silti yhä uudelleen tänne tullaan ja iloitaan  näistä työpäivistä.

Monia hyviä hetkiäoli tässä päivässä, mieleen jäi  eräs keskustelu nuoren äidin kanssa, hän oli  näistä blogijutteluistani saanut ajatuksia, että heidänkin kodin ovi voisi joskus aueta  lapselle, joka  tarvitsee kodin.

Ja erikoisesti  lämmin ajatukseni ja kiitokseni  sinulle P.., joka et itse kirjoita blogia, mutta  minusta tuntuu hyvältä, kun tiedän, että aina luet.  Tulit  pitkän matkan  ja  toit minulle lahjan. Sanoinkin, että en muista koska olisin saanut  jotakin käsityötä,  joka on tehty juuri minulle lahjaksi.

Ihmeellisen paljon hyviä asioita tämä blogimaailma voi antaa.

catariina