Lueskelin nyt aamulla  Tampereelta mukaan tarttuneita Aamulehtiä. Kädentaitomessuthan avasi Isä Mitro, joka sanoi haastattelussa Aamulehden mukaan mm. näin:

"Käsityöt ovat meditaatiota, jossa voi löytää itsensä ja olla oman elämänsä luoja. Käsitöiden avulla saa otteen omaan itseensä."

 Mietiskelen elämääni käsitöiden kanssa. Miten lapsesta asti itse tekemällä sai sellaista jota ei muuten olisi saanut: paperinuketkin piirrettiin itse, samoin nukenvaatteiden tekemisestä on  moni muukin ompelun ja neulonnan aloittanut.
Sitten ne vuodet, jolloin oli pakko tehdä lapsille vaatetta itse. Palaute tuli sitten pyhäkoulutädeiltä, jotka  näkivät tyttöjen nätit mekot. Juhlavaatteet kannattaa ommella edelleenkin itse. Vanhoista teepaidoista en tee  pikkuhousuja enää.
Nyt on minulla ehkä se aika mietiskellä. Nauttia ihanista langoista, kankaista  ja mallien tulvasta.  Keskittyä työhön hiljaisuudessa tai tehdä kaikkea yhtäaikaa  kaiken muun ohella.

Käsityö on  elämän perusasioita. No en nyt lähde miettimään ihan kivikauteen asti, mutta itsetekemisen ilo on meihin luotu, uskon vahvasti, että kun sen itsestään löytää, on samalla löytänyt osan itseään luovana ihmisenä.

Arvatkaapa mitä tässä on?

1070979.jpg

catariina