Minä olen  käsityöläisenä sellainen,  joka ei saisi oikein mitään aikaan, jos en olisi maksanut  etukäteen suuria messumaksuja.  Nyt on neljät käsityömessut/tapahtumat edessä ja aloin siis työt, ettei viime tippaan jää, onhan tässä vielä muutama päivä ja yö ennen Joensuun Taikasormia. Siksi päivitykset hiukan harvenee.

 Myös on kolme  lasta lisää ruokapöydässä tällä viikolla: Punatukkainen tyttöni, Otto ja Amanda, syyslomaa heilläkin. Punatukkaisen tytön kanssa on asuttu puolipäivää (= oltiin penkomassa ) Varkauden Ompelutarvikkeessa, on ommeltu hänen vaatteitaan, on värjätty kankaitakin, on  käyty lenkillä ja puhuttu  tärkeistä asioista. Niin ja saatiin me loimet  kierrettyä jo kangaspuiden tukillekin,  murkku pian 14v joutui  mukaan, ei oikein ollut innostunut akkojen hommista, mutta auttoi kiltisti.

Olen siis Reinon kanssa aloittanut mukavan yhteistyön. Reino kantaa mustalla  pinnallaan ja kuumentaa 25 litran kattilan, jossa saa kerralla värjäiltyä 300-400gr lankaa. Ihan vaan  sekoittelen perusvärijauheita, suolaa ja lempeästi kuumentelen ja hauduttelen, sävyttelen, teen pätkävärjäystä ja  nautin märän villan tuoksusta. Liukuvärjäystä en saa sisällä tehtyä,  mutta jotain muuta uutta kokeilen.

Pirtin kehräämöltä hain säkillisen lankoja, monenlaista värjättävää, jännää kokeiltavaa, iloa tehdä.
Aikaa se värjäily tällä tavoin vaatii, mutta värien kiinni pysyvyys on  niin varmaa kuin kotikonstein voi olla ja  saan uniikkeja  vyyhtejä.

Siinä samassa sitten hautuu hellankulmalla makkarasoppakattila ja ruispuurokin..Äänen määrän lisääntyminen mökin  pihalla eli  lasten nahistelu kertoo, että nälkä on ja usein.

Nyt lähden pataan  kurkkaamaan  miten syntyy vihreää Angorilla Silk lankaa. 

catariina