Ovet ovat aina olleet minulle merkittäviä, näen ovet elämän matkalla hyvin kuvainnollisina.  Nuoruudessani en käynyt  teatterissa enkä elokuvissa. Yksi elokuva oli kuitenkin "luvallinen"  --Sound of  Music.  Samaistuin silloin 19 vuotiaana vahvasti nuoreen Mariaan, joka lähti luostarista eväänään  nunnan ohje :"Jos Jumala sulkee oven, hän avaa ikkunan."   Se lause on ollut yhtenä elämäni johtoajatuksena. Omista   luostareistani  olen monesti  jo lähtenyt, kunnes on löytynyt taas joku uusi samanlainen turvapaikka. Vähitellen alan uskoa, että sisimmässäni on lopulta se ikkuna, joka aukeaa.
974287.jpg

Maalla asuessamme ovet olivat aina auki, eikä ovikelloa tarvittu. Nyt olen opetellut sulkemaan kodin ulko-ovea, koska asumme tien varrella. Yhden kerran on ovikello soinut tämän kolmen kuukauden aikana. Yrittelijäs kirjakauppias tarjosi Heinävesikirjaa, johon tulisi taloni ja  perheeni. Enhän minä sellaiselle mitään arvoa anna. Muukalainen olen aina, uusien ovien avaaja, juuret ympäri Suomea.
974299.jpg

- Hankin kaksi eriäänistä ovikelloakin. Toinen kotioveen pihan puolelle ja toisen kiinnitän tänään tienpuoleiseen oveen merkiksi, että tämä ovi  aukeaa jos ollaan kotona.

974303.jpg

Avaan siis sinisen oven, laitan räsymaton lattialle ja kulkijat, maailman tuhansien ovien avaajat ovat yhden erilaisen oven  kynnyksellä.
974291.jpg

Mikä sitten on sinisen oven takana?  Ei se ole kauppa, koska  ei ole  säännöllisiä aukioloaikoja,  ei se ole näyttely, koska uniikkituotteiden lisänä on  paljon pienenä sarjana tehtyä. Miksi sitä sanoisin, olisiko se  sinisen oven avaus askel talomme  sydämeen, olohuoneeseen, osaan elämäämme.

974294.jpg
Väliseinäksi työhuoneeseen päin laitoin messusermin, joka olikin jo valmiiksi  verhoiltu huiveilla. Kangaspuut ovat pystyssä, ensi viikolla sitten loimet paikoilleen.
974284.jpg

Sinisen talon ovi on auki silloin kun olemme kotona. Kannattaa varmistaa  emaililla, että ollaan paikalla,  kun matkasi tuo tännepäin.

Viralliset avajaiset ovat  myöhemmin.

catariina