Minä en lapsena saanut poninhäntämyssyä. Parhaalla ystävälläni oli sellainen punainen. Ja minä olin niin kateellinen, että nyt 50 vuoden muistelun jälkeen päätin tehdä sellaisen Pikkumatamille.
Siis ensin oli lankakauppa, josta neiti löysi kerän 100 gr Novitan Karusellilankaa, siis sitä  ihan muovista. Mutta  kun lapsen mielestä se oli niin ihanaa..
Sitten tuli postissa uusi Novitalehti ja siinä oli  jonkinlainen huppumyssy aikuiselle. Luin ohjetta, vaikutti hankalalta en osannut ohjeen perusteella hahmottaa millainen siitä tulisi. Ja silloin se välähti. Poninhäntämyssy.

1010283.jpg

Idea siis Novitalta mutta sovellutus oma. Sata silmukkaa viitosen puikoilla. Aina oikeaa muutama kerros, sitten kavennetaan pois  4x 7 silmukkaa molemmissa sivuissa, joista tulee nuo  nauhat  ja pari kymmentä kerrosta aina oikeaa. Sitten silmukat ympyräksi ja kavenneellaan sädekavennus -tyyppisesti lapsen pään mukaan. Loput kymmenkunta silmukkaa pujotetaan pyöreään kuminauhaan( vanhaa housunlahkeista), jota laitoin pari kierrosta. Istuu hyvin päässä, nauhat lämmittää kaulaa ja lankaa meni lähes  se 100 gr. Nopea tehdä.
Ja ponnari heiluu...eikä paina myssyn sisällä.


1010282.jpg

catariina