Kotona on nyt ollut tavallista enemmän porukkaa kun Ellu koirineen ja Amanda äiteineen on ollut käymässä. Amanda jääkin nyt mummolaan vähäksi aikaa.
Ja on vain yksi vessa. No onhan tuossa piharakennuksessa nostalginen puusee, jossa on lehdistä leikattuja kuvia nastoilla kiinnitettynä pinkopahvin päällä. Mutta se ei taida oikein olla EUympäristöymmääräysten hyväksymä tuossa kuusikymmenluvun kunnossaan. Niin on siis vain yksi vessa ja aamuruuhka.
Vessan ovi oli  aamulla lukittu, jono kasvoi ja meteli sen mukaisesti. Kunnes aloin laskea talossa yöpyviä koirat mukaan lukien  ja totesin, että vessassa ei voi olla ketään. Siis miten, kuka, Reinoko?

Voi vessanovenkahva, se oli jumissa. Sellainen vanha systeemi, jossa kahva käännetään sisältäpäin ylös. Joten sitä ei saa auki kuin sisäpuolelta.

Tehotyttö Ellu haki akkuporakoneen ja pian oli ruuvit  lattialla ja koko vessanovenkahvasysteemi pois. Jono purkaantui jalat ristissä..

Taidan kiinnittää oven sisäpuolelle vessaan hyvän vanhan  linkun tai hakako se on nimeltään. Sellaisen, että sen saa veitsenkärjellä ulkopuolelta auki.

Tytöt kyllä yritti vihjailla, että eikös niitä ole sellaisia remonttireiskavuokraaviomiespalveluja. Mutta kyllähän nyt yhden vessanovenkahvan kanssa pärjätään.

Tuo lausahdus "Voi vessanovenkahva" on peräisin Upponallekirjoista ja sattui hyvin tähän päivään.

catariina