Valtavat lämpimät kiitokset kaikille kirjavinkkejä antaneille. Arvonta tapahtui  murkun  sanomalla numerolla, joka osui Marikin kohdalle. Onnea, onnea. Lanka lähtee heti kun kerrot osoitteesi, emailini on blogin yläreunassa.

Kirjalistani on valtaisa -ihanaa! Ja laitan  uuden sivun blogiini, jossa kerron mitä olen lukenut. Kun menen jonnekin kotiin, katson yleensä jossain vaiheessa mitä kirjoja kirjahyllyssä on, se kertoo paljon. Siis avaan oman luettujen kirjojen hyllyni.

Eilisen teatterireissun jälkeen  tänään jatkui "upea" linja : "Meidän perhe harrastaa yhdessä." Lähdimme päivän reissulle porukan mukana  Siilinjärven virkistyskylpylään http://www.fontanella.fi/
Ja syömässä käytiin paluumatkalla Kuopion Raxissa.  Lasten ehdoilla siis.
Murkkupoika oli houkuteltu reissuun juuri tuon syömisen varjolla, mutta kyllä hän kylpylästäkin nautti.
Pikkumies osaa onneksi uida jo hyvin, joten  kaksi pienintä räpistelijää oli vain vahdittavana. Pikkumatami ui  jonkinmatkaa ja sukeltaa hyvin, tottelee kun palautan takaisin kauempaa, eikä juokse  liukumäkeen tms yksin. Mutta, mutta Amanda. Korvat ei kuule mitään ja jalat on niin vikkelät. Hetki kerrallaan yhdessä paikassa ja sitten jo muualle ja etsi siinä sitten missä toiset ovat kun yksi menee kuin ammuttuna.

 Yhden kerran menin sitten liukumäkeen hänen kanssaan, kaikkeen minäkin suostun, kysyin eräältä äidiltä, onko se kauhea ja hän vakuutti ettei ole. No menihän se lujaa, välillä pimeään , välillä diskovalot vilkkui.. ja sitten sukellus. Amanda nousi pärskien  veden alta ja minä mietin, että oli järkee, yksi kerta sen todisti.

Mutta. Olisin  odottanut iloisia,  kiitollisia lapsia, kun koko päivä oli lastenkivaa.  Kotona heti känkkäränkkää ja tappelua ja Raivaria. Kun minä hirveä äiti en antanut  katsoa  enää telkkaria, disneytä sateliiteilta. Kun päivä päättyy tiukkaan Holding-terapian istuntoon. Kun tuntuu niin turhalta.

Lopulta otan sukankutimeni ja Fedja-sedän, lapset pötköttelee sängylläni ja nauravat iloisesti kirjalle.   Mistä minulle löytyisi se lapsen Hetki, se joka unohtaa vaikean ja siirtyy hyppien iloisesti seuraavaan hetkeen. Jään miettimään mikä on tärkeintä näille lapsille.

catariina