Kirkonkylään ja siis kirjastoon on meiltä matkaa 37 km. Katselin kirjastoauton reittiä kunnan nettisivuilta ja suunnittelin lähikauppareissun siten, että samalla hankin lainauskortin kirjastoautosta kaupan pihan pysäkillä.

En ole vuosiin asioinut kirjastoautossa, joten  kymmenminuttinen pysähdys  tuntui karkaavan hetkessä kun piti täyttää lappua ja etsiä kirjoja.

Kysäisin sitten auton reittiä ja mikäs olisi  kotiani lähinnnä oleva  pysäkki. Otettiin oikein kartta esille ja ystävällinen autovirkailija sanoi, että uudet reitit on juuri tulleet voimaan ja neuvoi lähimmän pysäkin, parin kilometrin päässä.

Seuraavana aamuna soi puhelimeni ja samainen kirjastoautosetä sanoi, että  ensi viikosta  alkaen on sitten joka toinen viikko pysäkki minun oveni edessä. Uskomatonta.

Hätäisesti olin kaapannut  muutaman kirjan hyllystä: Neiti Marplea, Tommy Hellsteniä, Uppo-Nallea, Fedja -setää,  sekä Miten lapsi oppii lukemaan. CD kirjana lainasin Arto Paasilinnan "Hirtettyjen kettujen metsän".
Nyt kun minulla on siis viiden minutin kirjasto oven edessä niin pitää suunnitella tuo viisiminuttinen valintahetki  hyvin.

Ajattelin tilata etukäteen  mielenkiintoisia  kirjoja valmiiksi, kun hyllyjen tutkimisaika on niin lyhyt. Jos maksaa 10 euroa niin saa  vuoden ajan varailla niin paljon kuin ehtii.

Nyt sitten laitan taas pikkuporkkanaksi vyyhdin Angorilla Silk lankaa kirjekuoreen ja  arvon sen  teidän  kesken, jotka  kertovat mitä juuri ovat lukeneet  tai mitä suosittelisivat. Olen aika  moniruokainen kirjojen suhteen.

Arvonta olisi sunnuntaina klo 18, joten kaikki siihen mennessä lähetetyt lukemisehdotukset, (=kirjan nimi ja kirjailijan nimi ) osallistuvat.

Odotan saavani teiltä mielenkiintoisen varauslistan  ja lopulta kirjapinon ensi viikolla kotiovelle.

catariina