Tänään pyörittelin  taas vyyhdinpuille lankaa ja ukko tuli katsomaan, valittelin että hidasta hommaa ja käy selän päälle.  Hän tuli pyörittämään yhden  rullan ja minä ohjasin lankaa. Tuloksena oli lupaus  moottorista vyyhdinpuihin.  Katsotaa millainen nyt Pelle Pelottoman pajassa syntyy, ehkä ensi viikolla?
526948.jpg

Kiitos paljon eilisistä lankakommenteista, tänään pääsi vyyhdille mm. tällaista lankaa

526946.jpg
Tiilenpunaisesta vaaleanvihreään menevät värit. Aurinko taas muuttaa värejä liian himmeiksi.

Eilen illalla kun lopettelin värjäyksiä  kaadoin pataan  vihreät ja siniset väriliemet, jotka olivat jääneet  värjäyksistä. Ajattelin, että  niistä saa pohjavärin seuraaviin värjäyksiin. Jotain harmaata ajattelin tulevan.
Vyyhdillä ei ollut enää yhtään lankaa, joten kaivoin varastosta neljä kerää vanhaa harmaata Novitan Floricaa ja tipautin kuivina kerät pataan, laitoin padan kannen kiinni ja sinne jäivät kuumaan liemeen yöksi. Tuli padan alla oli jo sammunut

Aamulla tongin kepillä kerät padan pohjalta  ja katsokaas mitä tuli, aivan upeat värit, koko 50 gr kerä on imenyt väriä, kerän sisällä on vaaleampaa sinistä, jossain kohdassa  harmaata, jossain hohtavaa vihreää ja  sinisen eri sävyjä tummasta yönsinisestä taivaan kirkkaaseen.
Kerät kävivät pesukoneessa ympärillään tiukahko puuvillalanka, ja kestivät mallissaan, kuivua saavat saunan jälkilöylyssä.

Näistä teen seuraavan huivin.526945.jpg

Tätä pitää kokeilla toisenkin kerran.

Torstaiaamuna lähdemme kohti pohjoista, caravaani kulkee taas. Otan kyllä läppärin mukaan, mutta en ole varma sähkön saamisesta.
Kotiin tulee punatukkainen tyttö vahtimaan poikia,  Pienimies11v. menee lomaperheeseen ja  mukaani Rovaniemen messuille lähtevät  ukko ja pikkumatami. Koska matka on niin pitkä ajamme Keski-Pohjanmaan kautta ja viemme Amandan sinne serkkujensa luo, eli yövymme mennen tullen vanhimman tyttären hoivissa.

Rovaniemellä minut löytää Angorina kyltin alta, tervetuloa juttelemaan. Olisi kiva jos pääsisin siellä järjestettävään neuletapaamiseen, mutta ukon koulutus myyjäksi on vielä pahasti kesken ja pikkumatami osaa myydä vain huopapalloja.

catarina