Olen taas istuskellut neulekoneella aina  hetken silloin tällöin. Työn alla oli ensin tusina harmaita sukkia omalle joukolle ja sitten aloitin  huivien neulomisen hyvin ohuesta yksisäikeisestä angorasta ja toisena lankana on silkki.(ohutta kuin ompelulanka)

 Käytän neulekoneen omia kuviomalleja tämä on ns. hienopitsiä. Siinä silkkilanka jää neuleen oikealle puolelle ja alapuoli on pehmeää angorasekoitetta. Olen näitä huiveja tehnhyt jo muutaman vuoden ajan, hiukan eri kokoja ja kuvioita.
425381.jpg

Neulekoneella saa kyllä nopeasti valmista, muutamassa tunnissa isonkin huivin, mutta joskus työ tipahtaa syliin ja niin kävi tälle huivinalulle.
425385.jpg
Tästä piti tulla iso leveä huivi mutta kun  silkkilanka katkesi niin työ putosi neuloilta ja takaisin sitä ei saa. Purkaa sitä ei voi koska kaksi ohutta lankaa ei suostu kerille millään.
Nyt on mietittävä mitä tästä voi tehdä . Kappaleen koko pingotettuna on noin 100 x 70 sm. Alareunassa= koneen leveys 100 cm, on taittamista odottava  sileäneule 2 sm ja yläreunassa siis sotku purkautuneita silmukoita.

Se on niin hassun kokoinen, että ei käy huiviksikaan, eikä noin ohuesta langasta voi käsinneuloa tai virkata siihen ympäri reunusta.

Onko ehdotuksia?

catarina