427723.jpg

Siitä tuli   MÖBIUS   Eli huivi,  jossa on vain yksi reuna.

Olen tehnyt Möbiuksen aikaisemminkin, eli  lähes vuosi sitten,  käsin neuloen Pirtin 2 säik.villalangasta.
41861.jpg

Eipä ole tullut käytettyä, joten pitää joskus purkaa.

Mutta  nyt tämän Möbiuksen tarina.
Tuo tipahtanut kappalehan oli erilainen nurjalta  kuin oikealta, joten en voinut  sitä suoraan yhdistää ympyräksi, jossa on se puolikierrosta, mikä tekee Möbiuksen. Olisi menneet oikeat ja nurjat puolet sekaisin. Tätä on vaikea selittää sellaiselle, joka ei tunne Möbiuksen ideaa. Siis siitä ei saa huppua, mikä olisi myös ollut kiva.

 Ompelin sen pitkiltä sivuilta yhteen, nurjalta puolelta saumurilla ja vielä ompelukoneommel  lisäksi.
Sitten tuli nopea älynväläys : ompelen sen myös päistä kiinni nurjalta puolelta ympyräksi ja jätän vain kääntöaukon. Pyörittelin tekelettä niin, että Möbiuksen muoto tuli siihen ja ommella hurautin koneella.
427718.jpg

Ja sitten käännetään reiän kautta

427720.jpg

EI käänny. Pysyy tuppilona, häh, ei käänny.  Ei voi olla mahdollista. Mitähän nyt tein väärin. Möbius idean sisäistäminen on ollut tehtävä paperiliuskan avulla  ja nyt hahmotin pieleen tuon kääntämisen.
Olen joutunut perehtymään lasten neurologian monimutkaisuuksiin, taitaa mullakin olla noita silmän hahmotuksen ja käden yhteistyö ongelmia vai menisikö tämä avaruudellisen hahmotuksen ongelmien piikkiin.
427721.jpg

Siis sakset käteen, surutta vaan  sauma pois ja taas saumurilla reunat siisteiksi ja uusi yritys. Nyt pyörittelin Möbiuksen muotoonsa pöydällä neuleen oikeapuoli päälle päin  ja ompelin  sauman kiinni nurjalta,  jättämällä myös kääntöaukon.


427722.jpg

Työ kääntyy nurin niskoin ja lopulta oikeaan asentoon, käsin ompelen kääntöaukon kiinni, ensin pujotan pätkän kuminauhaa sen sisälle, kun tuntuu kaulaan sovittaessa liian väljältä.

Ja kiitos teidän, uusi tuote on syntynyt, mistäpä tietää käytänkö ideaa joskus messutöihinkin. On siis jonkinlainen kaulurin ja hartialämmittimen yhdistelmä tai välimuoto. Korun kanssa sen saa tiiviimmäksi kaulallepäin ja hyvin pysyy niskaa ja harteita lämmittämässä.

Tässä vielä kuva eräästä samanlaisesta palasesta, joka vuosia sitten tipahti ja siitä tuli lopulta minulle huppu, kun sai vuorikseen angoralangasta neulotun palan, lämmin on mutta sähköinen pakkasella. On ollut jo vuosia käytössä.

Kokeilun iloa kaikille

catarina
427725.jpg