Tässä nyt kuva neulekoneella tekemästäni yhdestä isosta huivista. Mulla on nämä  huivit lähes samanlaisina olleet myynnissä jo lähes kymmenen vuotta, aina muutama  löytää uuden kantajansa  vuoden mittaan. Nyt tänä keväänä  tein  kookkaampia kuin koskaan.
467835.jpg
Siis lankana omaa tuotantoa 30 % angoraa ja 70 % lampaanvillaa ja toisena lankana rullalangan ohut silkki. Huivi on 250cm x 80 cm.

Ja sitten puikoille pääsivät nämä silkkilangat
377731.jpg
Ostin nämä käsinkehrätyt silkkivyyhdit joskus talvella. Ne on kehrätty ns.kierrätysperiaatteella silkkiloimien lopuista muistaakseni ja ovat kotoisin kaukaa itäisiltä mailta. Jännän painavan tuntuista.

Oli aika vaikea keksiä mitä teen, en osannut arvioida mihin ne riittäisivät, joten päädyin neulomaan ensin  itselleni pääpannan ja loput sitten pitkäksi huiviksi. Käytin koko 200 gr tarkkaan.
467836.jpg
Siis se panta on nuken kaulassa ja huivi venyy ja muotoutuu  kivasti. Pituutta sillä on vain 160 cm  ja leveyttä
pöydälle aseteltuna 30 cm ja roikkuvana yli 50 cm, jolloin pituus vastaavasti vähenee.


467838.jpg
Neuloin nro 8  puikoilla. Ja mallissa on sekä pudotettut  silmukat, että isot silmukat. On oikeaa ja nurjaa.
Epäilen kyllä, että nuo pudotetut silmukat vähitellen häviävät ja muuttuvat isommiksi silmukoiksi, silkki on niin liukasta.
Onko kenelläkään muulla kokemusta tästä langasta, tänä keväänä sitä on ollut aika monessa paikassa myynnissä. Tosi nopea neuloa ja ihanan tuntuinen. Nyt pitää vaan keksi joku kiva pusero sen alle, viikon päästä on Jyväskylän messut.

catarina