Aloitin toisen huivin rajakarjalaisella pintaneuleella, jonka löysin Ihan Itsen sivuilta. Kiitos sinne.

Ensimmäisen huivin tein salmiakin malliseksi ja nyt pohdin saako tällä mallilla tehtyä niskasta aloitettua kolmiohuivia. Käytän lankana edelleen samaa vanhaa mohairia.
431110.jpg
Tässä  ensimmäinen  hiukan sinnepäin oleva kokeilu. He jotka ovat  tällä tyylillä huivia neuloneet huomaavat, että lisäyksiä on siis jokaisella oikealla kerroksella neljä, nuo langankierrot reunassa ja keskellä. Mutta se ei riittänyt koska  malli kasvaa ainakin tällä mun langalla ja puikoilla melkein 2 cm  kahdella kerroksella, joten piti lisätä vielä toiset neljä silmukkaa. Tuossa alkamisessakin  on hiukan hiomista, se ei näytä vielä hyvältä.

 431112.jpg
Tässä lähikuvassa haluan kertoa miten löysää tämä malli neulotaan ja miten  oikean kerroksen jälkeen silmukat ja langankierto on sekaisen näköisesti puikolla. Nurjalla kerroksella ne sitten on neulottava oikeassa järjestyksessä, muuten malli  ei mene oikein.
Mallissa  oikealla puolella neulotaan   kolme oikein yhteen ja ne jätettään vasemmalle puikolle sitten  langankierto oikealle puikolle ja samat kolme oikein yhteen uudelleen ja sitten pudotetaan ne vasta pois. Oikealla puikolla on siis edelleen 3 eli kaksi silmukkaa ja niiden välissä langankierto. Näiden ryhmien välissä on aina yksi oikea silmukka ja nurjalla kaikki neulotaan nurin. Mun muistisääntö malliin on, että se langankierto on seuraavan oikean kerroksen yksi oikein silmukka.

Nyt varmaan sekoitin jo jonkun.

Mutta  mikä tässä nyt mättää  ja mitä en saa muuttumaan  sopivaksi tuohon  niskasta aloitettavaan huiviin :

431113.jpg

Tässä kuvassa se saattaa näkyä. Rajakarjalaiseen malliin muodostuu lähikuvassa kuin pieniä tähtiä, joissa yksi silmukka on päällä ja  kun huivia katsoo oikeassa kulmassa niin pinnalla on silmukan reunan muodostamia "raitoja". Tässä kuvassa vasemmalla puolella raidat menevät pystysuoraan ja oikealla puolella vaakasuoraan. Siis en osaa tehdä niskasta aloitettavaa huivia tällä pintaneuleella. Osaako joku muu?

Kokeilin kaikenlaista mutta väärin menevät raidat häiritsee mun silmää. Teen tuon huivin  kuitenkin valmiiksi.
Ja jos joku haluaa, niin tähän osaan kirjoittaa ohjeen, niin monta kertaa sen aloitin
Rajakarjalan mallineuleesta itsestään on hyvä ohje Ihan Itsessä.

catarina