Ostin muutama päivä sitten Novitan tarjouspuuvillalankaa Suvia puoli muovikassillista, se tuntui pikku kokeilun jälkeen mukavammalta neuloa kuin  toinen kesälanka  Jasmin, kilohinta molemmilla on tarjouksessa sama kaksikymppiä.
Aloittelin itselleni vanhan käsityökerholehden mallin idealla  neuletakkia kesäksi. Tuollaiset kuvioraidat toistuvat edessä, takana ja hihoissa.
Tänään oli  yhden lapsen  kontrolli poliklinikkapäivä ja varasin neuleen mukaan, kun siellä on tapana , että ensin odotetaan yhteen paikkaaan, sitten toiseen paikkaan ja lääkärin jälkeen vielä uudestaan siihen ensimmäiseen paikkaan. Kaksi ja puoli tuntia neulonta-aikaa -vain tuoli välillä vaihtui.

 -Neule eteni reippaasti palmikon kääntökerrokseen ja silloin välähti että sukkapuikko jäi kotiin.  Laukussani on yleensä kaikkea, etsin hammastikkua tai jotakin millä olisin selvinnyt neljän silmukan siirtelystä.
Löytyi vain pikkuinen hakaneula. Kerron teille, nyt kokeiltani,  että voi hakaneulallakin palmikkosilmukoita siirrellä, olisi saanut olla hiukan isompi , muistelin, että kotonahan on jättisuuria hakaneuloja, sellaisia skottihameessa olleita, ja heti kokeilin kotona sitä ja se onkin helppo juttu, kulkee aina mukana neuleessa kiinni ja siirtely sujuu kivasti.

474990.jpg

catarina