Puikoilla ja neulekoneella on mustaa ja valkoista.

Ostin kolme valkoista ja kolme mustaa kerää sitä Prisman tarjouslankaa Jasminia. Ajatuksena kevätpipot pojille, kun talvipipotkin jo tuli valmiiksi.
Tein samalla hyvällä ohjeella pipon ilman käännösvaraa  Eli 100 silmukkaa 2½ puikot neulotaan 12 cm , jonka jälkeen kavennusosuus 8 cm ja tasan  50 gr (eli euron pipo Eerolle). Lähti jo pipoineen kämpille.

Kun lanka on noin riittoisaa niin saan noista siis 12 pipoa. Todennäköisesti niitä sen verran tarvitaankin, hukkaprosentti on näin keväällä  jonkinmoinen kun pipo helposti putoaa taskusta.

Olen  jo täysin kyllästynyt mustien pipojen neulomiseen, alkuvuodesta tein niitä Novitan Liisalankapipoja  jo kuusi mustaa ja yhden valkoisen. Aika venyvää se Liisa pipolangaksi oli.
Ja sitten oli vielä kaksi mustapohjaista pääkallopipoa!
Tuo Jasmin tuntuu muuten hyvältä, mutta on hyvin säikeistä ja ne säikeet ei  kestä yhdessä  mun vauhdissa, niitä jää milloin minnekin silmukoiden ulkopuolelle.

Neulekoneen valkoinen työ on sitten  niitä  hyvin ohuita huiveja, yhden sain tänään viimeisteltyä, jos saisi huomenna kuvan.
Ja pihassakin on mustaa ja valkoista, kuraa löytyy jo lasten leikkeihin vaikka lunta on vielä joka paikassa, leikkisivät  nyt lumileikkejä niin   kauan kuin sitä on mutta eipä tietenkään.

V-J lähti junalla taas kohti  itäistä satamakaupunkia, korjailin hiukan hänen työvaatteitaan, piti kiristää resoria puseron kauluksessa, joten pujotin siihen ohuen kuminauhan ja taas seisoo vartija paikoillaan harmaissaan. Amandakin oli  nähnyt enonsa työpaikallaan ja oli innoissaan huutanut niin, että kauppakeskuksen käytävät kaikui:  "Julle on poliisi..."
V-J olikin jopa kuusi päivää kotona. Se tarkoittaa myös sitä, että opiskelukämpissään kaupungissa  majailevat pikkuveljet tulevat myös useammin kotiin ja olikin  puolet sisarusparvesta koolla viikonloppuna.

Tämä oli mustaa ja valkoista, kuvia toisella kerralla.

catarina