Aurinkoiset päivät saivat pojat varikkohommiin. Se Seitsemäs joutuu vielä tämän kesän liikkumaan mopolla vaikka  kaikki kaverit on jo autokoulussa -kuulemma. Pitäisikö minun voida jotakin sille asialle, ihan kuin se olisi minun inhoittava suunnitelma synnyttää poika marraskuun lopulla kun kaikki kaverit syntyi keväällä ja saa jo ajokortin kesäksi.
478822.jpg
Jäät on vielä järvessä mutta perämoottori on jo huollossa. Kun V-J on laivakonemesteri koulutukseltaan niin sujuuhan se pariheppaisen  hyvin iäkkään  moottorin korjaus. Ja kai jonkinlainen uiva telakka oli  korjaajalla mielessä kun piti lapa upottaa veteen. Siinä meni mun sima ämpäri!!!
478828.jpg

Minä neuloin pitkän pitkästä aikaa mallitilkun.

478830.jpg
Lankana on siis se monen ostama Lidlin lanka.

Amandanäiti oli käymässä ja sattui vahingossa( voi voi ) näkemään sen ympyrätakin  ( edit. En löytänytkään sitten vielä oikeaa linkkiä, myöhemmin lisään.) mallin  kun selasin  blogeja. Ja tottakai sain pyynnön  tehdä hänelle juuri  tämä erikoinen taideneulottu ympyrätakki.
Väriksi hän halusi kirkkaan turkoosin ja silloin mulla välähti, sitähän väriä on kilo ihan odottamassa mitä siitä tulisi.
Siis Lidlin langat esiin ja  mallitilkkua vääntämään. Tuossa alkuperäisessä ohjeessahan ythdistetään kaksi ohuempaa lankaa ja neulotaan kuudennumeron puikoilla.

Sanokaapa nyt  rakkaat  ystävät  kun mallitilkku täsmää viitosen puikoilla yhdellä tekokuitulangallla niin tuleeko tästä  neuleesta ihan susi jos teen sen tästä langasta. Mikä idea alkuperäisessä ohjeessa on käyttää kahta lankaa yhdessä? Mihin ero voisi vaikuttaa? Kovin laskeutuvaa tuo Lidlin lanka ei ole, mutta kevyttä ja pehmeää, joten sopisi hyvin kesäneuleeksi, joka sitten näkyisi merenrantakaupungin katukuvassa. Tulisi aika edullinen hinnaltaan.

catarina