Virkkasin itselleni kesäkassin  paksusta  vanhasta puuvillalangasta. Idean kirjovirkatusta puuvillalanka kassista  löysin jostain vanhasta käsityölehdestä, mutta koko toteutus on omaa.
Kassi painaa vetoketjuineen 285 gr ja siihen mahtuu hyvin käsityölehti vaakasuorassa.
475042.jpg

Värejä laukussa on kuusi, virkkuukoukku 3½ .  Virkkasin kiinteät silmukat ottaen koko ajan  silmukan molemmat reunat  koukulle, jotta kassi olisi vahvempi.
Aloitetaan pohjasta.
Ensin virkataan rivi ketjusilmukoita, sen verrran kuin halutaan kassin leveydeksi. Sitten  kiinteitä silmukoita ketjusilmukkarivin molemmille puolille ja jatketaan tätä ympäri virkkaamista. Päädyissä lisätään noin neljällä kerroksella muutaman kerran. Mitä  enemmän lisää sitä paksumpi kassi, itse tein aika litteän, pohjan leveys lisäysten jälkeen 7 senttiä. Tässä vaiheessa sen pitäisi olla tasainen levy.
Sitten virkkaillaan  ympäri ilman lisäyksiä joko  yksiväristä, raitoja tai kirjovirkkausta, kuten minun kassissani. Kavensin myös  hieman  virkkauksen edetessä.
Kirjovirkkauksesta jotain tietoa löytyy vaikka täältä

Kun kassi on sopivan korkuinen  laitetaan siihen vetoketju.(tai jätetään avoimeksi) En halunnut ommella vetoketjua. Tämän ratkaisin näin:
Virkataan vetoketjun ympäri pienellä koukulla kiinteäsilmukka ja ketjusilmukka kerros, 1½ nron koukku ja kalastajalanka ovat minulla tässä. Siihen kerrokseen sitten jatketaan ympäri  kiinteitä silmukoita työn langalla ja vähän paksummalla koukulla,  2½ oli mulla. Pari-kolme kerrosta riippuen pohjan koosta.
475035.jpg

Sitten virkataan vetoketjukappale kiinni kassin sisäpuolelle kiinteillä silmukoilla.  Vaihdetaan  paksuimpaan koukkuun.
475037.jpg
Ei katkaista lankaa kiinni virkkaamisen  jälkeen vaan  virkataan  niin pitkä ketjusilmukkarivi kuin  kassin hihnaksi tarvitaan ja kiinnitetään se  toiseen päähän piilosilmukalla ja jatketaan taas kiinteillä silmukoilla sen ketjusilmukkarivin toiselle puolelle ja samaan vauhtiin kassin toiseen yläreunaan.
Alimmassa kuvassa näkyy vaaleanpunainen yläreunan kiinnityskerros jatkuvana hihnaan ja takaisin toiseen reunaan.
 Otetaan uusi lanka ja  taas kiinteitä silmukoita kethusilmukkarivin toiseen reunaan ja  kassin toiseen yläreunaan. Näin jatketaan kunnes hihna on tarpeeksi leveä, samalla kassin yläreunassa on muutama kerros  vetoketjun yläpuolella. Tein ne erivärisiksi ihan tarkoituksella, jotta  idea  näkyisi. Vetoketju jää nyt piiloon eikä ole pelkoa hihnan irtoamisesta. Hihnan virkkasin 2½ koukulla, jotta se olisi mahdollisemman tiivis eikä venyisi. Alkuperäisessä ohjeessa hihnat oli tehty  jostain nauhasta ja ommeltu kassin ympäri.
Pääteltäväksi jäi kaksi langanpätkää..
475040.jpg

catarina