Ensin laitoin otsikoksi "keskeneräisiä", mutta  tulikin  niin positiivinen olo, että vaihdoin sen "hyväksi aluksi".
Eilen ajettiin koko pitkä päivä kehäkolmosta edestakas. Kiva kun olitte kertoneet ostospaikkavinkkejä, jotain ehdin niistä jo aamulla kurkata, mutta  en päässyt poikkeamaan Tikkurilaan. Pitää järjestää joskus pääkaupunki viikonloppu, johon voisi yhdistää Tallinnassa poikkeamisen.

Mutta käytiin me sentään jossakin, neljässä  kaupassa peräti. Ensin sinne ukon toivomaan ja ehdottomasti tärkeimpään eli bilteemiin, farmariauton takaluukun  "aukipitäjät" ovat väsyneet työhönsä, eikä ole  kiva pitää käsin tai haravanvarren avulla tosi painavaa luukkua auki. No eipä siellä ollut, oli varastosta loppu, joten nettitilaus pitää tehdä, ehdotin sitä jo aiemmin, mutta tuo muinaisaikaa elävä kaikenkorjaaja halusi käsikopelolla ostaa.
Minä  tein sitten hyviä löytöjä siellä, kolme pakettia erivärisiä kopiopapereita lähti mukaan n. 30 euroa säästin verrattua oman paikkakunnan kirjakaupan värillisiin papereihin.

Sitten poikettiin Lidlissä hakemassa matkaevästä, siinä piti taas olla Ovela, ettei ukko tajuisi mikä se oli tärkein syy. Ovela ehdotti, että siellä on lapsille sopivaa matkajuomaa, pullossa joka ei sotke ja  halpaa pähkinäsuklaata, joka on ukon herkkua...
Ja kas kummaa siellähän olikin halpaa lankaa "mikä yllätys"
Auto alkoi olla jo pahasti täynnä tässä vaiheessa, pitäisi vielä saada kaksi lumilautaa ja jättikassit kyytiin,
Siis  kaksi nuorinta haettiin lomaltaan  ja vähän aikaa tappamaan Jumboon, joka on lentoaseman liittymän lähellä, sieltä ei mukaan tarttunut kuin  pari alennustavaraa. Hypistelin kyllä niitä Novitan bambulankoja, mutta ei oikein uskaltanut syttyä niille, kun oli kolme!! kiloa Lidlin halpaa lankaa autossa.

Lentokentällä odotellessa poikia, olisi pitänyt olla neuletyö mukana, kun kesti lähes tunnin ennenkuin pojat oli kyydissä. Otto pääsi onneksi kaverikyydillä kotiin, oli auto jo niin täynnä.

Ja viimeinen Oveluus vielä. Ruokailu. Lapsilla oli jo nälkä, eikä itsekään oltu koko päivänä syöty. Vähän taustaa tälle Oveluudelle: Ukko on asunut lapsuudenperheensä kanssa Ruotsissa 60-luvulla ja ruotsalaiset lihapullat ovat kuulemma maailman parhaita  ja arvatkaas mistä niitä saa ja tosi halvalla, -sekin on tärkeää. Ikeasta  tietenkin ja sepäs on matkan varrella. Perheateria maksaa kymmenen euroa, ja kaikki tulivat kylläisiksi lihapullista ja perunoista ja puolukkahilloakin oli, -niin aitoa ruotsalaista sekin.

Kun vatsa on täynnä niin  ukko suostuu pikkupikkukierrokseen, jossa keltainen kassi olalla heiluen  ilmoitan lapsille, että jos ette seuraa niin eksytte ihan varmasti. Ukko porhaltaa edellä, saan pyydystettyä kassiin lennossa  tusinan lasisia mukeja, valkaisemattomia lakanoita, pussilakanoita, tyynyliinoja,( ihania kaiken vuosien sänkyvaatekirjavuuden jälkeen) ja jotain pientä, kunnes ukko ottaa kassin kannettavakseen ja ihanuudet vaihtavat paikkaa siniseen kassiin ja autoon ja kotimatka alkaa.
Pientä tappelun yritystä, kunnes lahjonnan, kiristyksen ym keinoin  uni voittaa ja ajamme yhtäkyytiä kotiin.

Niin ne hyvässä alussa olevat kuusi sukkaa ovat tässä. Kaikissa oli pieni alku kun lähdettiin, yksi keltainen sukka tuli valmiiksi, sitten lanka loppui toisen kohdalla. Stepsukkia neuloin n.10 senttiä kumpaakin ja kotimatkalla tein vihreitä sukkia pimeässä. Onnistuu se kantapääkin kun nostaa hiukan ylöspäin silloin kun vastaan tulee auto  tai on oranssi tievalaistus. Pari sääpuolta silmukkaa, mutta ei pahoissa paikoissa. Raidoitus vihreään sukkaan tuli näppituntumalla, nyt toinen varsi pitää valossa tehdä samanlaiseksi.

423362.jpg

Ja sukkien alla piilossa oranssia, turkoosia ja valkoista lankaa, mitä ihmettä minä niistä teen, kun en mistään tekokuiduista ole koskaan tykännyt.

catarina