Eilen oli kuvassa langan yhdistämisjuttuja vanhan kirjan opetuksin. Olen aina inhonnut lankojen päättelyä ja siksi olen kehitellyt jo kauan sitten keinoja välttää langanpätkiä. Päättelen vain yhden langan, sen viimeisen neulalla, kaiken muun piilotan neuleisiin halkomalla langat säikeiksi.
372505.jpg
Tässä alkaa raita, eli raitalangasta otetaan pois 1-2 säiettä  12-15 sentin  matkalta, Se kierretään edellisen  värin kanssa yhteen lenkiksi ja neulotaan ihan tavallisesti  siis siinä on yksi säie enemmän kuin muuten, se ei näy eikä tunnu.ja  eipä ole langanpäätä pääteltäväksi.

372506.jpg
Hiukan harjoitusta vaatii päätellä samalla tavalla lanka raidan loppuessa, mutta sen lenkin pituuden oppii kyllä arvioimaan pienellä harjoittelulla. Tämä lenkki oli juuri sopiva neljään silmukkaan, kaksi on jo tehtynä.

Jos haluaa pyöröneuleessa raidoista siistit ilman värin vaihtuessa syntyvää pykälää  niin nostetaan värin vaihtuessa edellisen kerroksen ensimmäinen silmukka(siis vanhan raidan värinen) neulomatta.

372507.jpg

Vasemmanpuoleisessa on  tavallinen värinvaihto ja siinä näkyy se kerroksen raja, oikealla on nostettu se eka silmukka eikä rajaa näy.

Tämän kantapään nimi on siinä vanhassa kirjassa kiilakantapää, miksi te olette sitä kuulleet sanottavan?372508.jpg
oli aika kiva tehdä, katsotaan miltä tuntuu jalassa kun valmistuu.

catarina