Kisa on päättynyt ja voittaja on  hyvin selkeästi ANNE, joka arvasi  rohkeasti hyvin pienen painon, eli 67 gr.
Angora on todella  kevyistä kevyintä ja jonkun tutkimuksen mukaan eläinkuiduista lämpimintä. Se imee kosteutta jopa 60% oman painonsa.

Niin se kasa siis painaa 59 gr. Eli tiukkaan survottuna noin kilon paperipussillinen :-)

Annelle lähtee alkuviikolla iso kevyt kirjekuori. Toivottavasti siitä on iloa. Minulla pitäisi olla jossain ohjeita angoran kehruuseen, pitää käydä parit mapit läpi.

Angoraa minulle nyt ei enää ole, teetän vielä viimeiset karvat langaksi tänä keväänä Pirtin kehräämöllä.

Oikein paljon kiitoksia kaikille osallistujille, tämä ei todellakaan ollut helppo juttu ja omilla välihöpötyksilläni vielä hämäsin.

Jos joku nyt kovasti kiinnostui angorasta, niin  olisi  oiva markkinarako tuotannossa. Vanha navetta tai muu  ei -vetoisa paikka ja paljon aikaa niin  angorafarmi sitten pystyyn. Aikoinaan kasvattajia oli Suomessa toistasataa, tällä hetkellä sanoisin alle 10.
Silloin kun myin angoraa  villana oli myyntihinta nykyrahassa 50-100 euroa kilo. Hyvä kani tuottaa yli kilon vuodessa. Verrataanpa sitä lampaaseen, jonka tuotanto jää ehkä n. 2½-3½ kiloon. Ja sadan kanin hoito on kevyempää kuin sadan lampaan.
EU tai muita tukia ei angorakaneille saa.

Suosittelen, saa kysyä lisääkin 

Ja vielä onnea Anne, olen hyvin iloinen että juuri Sinä osuit oikeaan, meillä oli kiva juttuhetki  hiljattain Oulun messuilla :-)

catarina