Löysin kerran kirpparilta kirjan "Pehmeitä neuleita" vuodelta 1977. Suomennettu saksalaisesta neulekirjasta. Siitä löytyi idea näihin sukkiin.
354095.jpg

Mallineule on kirjassa nimeltään siksak malli:

354097.jpg

Eli ihan tuttu malli monelle esim. Olga sukat tai Jaywalker ( edit. en saa linkkiä toimivaksi!?) ehkä jostain muustakin mallista. Tuossa kirjassa on kyllä erilainen ohje lisäyksiin ja kavennuksiin kuin Olga sukissa, jotka taas näyttää samalta kuin Jaywalkerin ohje. Halusin tuon selkeän oikeiden silmukoiden pystyrivin, joten muutin oman pään mukaan  kirjan mallia, en tarkistanut onko se nyt  Olga sukan tai Jaywalkerin mukaan.

Noita Olga sukan tapaisia opin neulomaan jo 70 luvun lopulla. Asuimme silloin pari vuotta Eteläpohjanmaalla ja siellä mummot tekivät niitä urakalla kaikkiin lähetys- ym myyjäisiin  ja saipa diakonissakin silloin sukkaparin ja opetuksen perinnesukkaan. Oli taito ja malli unohtunut vuosikymmenten aikana.

Käytin taas itse pätkävärjättyä  lankaa sukan varressa.Ja tässä se mielestäni raidottuu kivasti tuoden kuvion hyvin esiin. Kuvio on jaollinen 17: lla,  joten se määräsi aloituksen neljälle puikolle. Sitten vaihdoin hiukan paksumpaan lankaan (7 velj.) ja ennen pientä resorinpätkää kavensin joka puikolta 3 silmukkaa pois.
Olen myös neulonut tätä sukkamallia niin, että resori on 2: lla takimmaisilla puikolla ja siksak kuvio jatkuu jalkaterän päälle.
Kantapää on perinteinen ilman vahvistusta, paitsi, että tuo kirja neuvoi neulomaan kantalappuun yksi silmukka nostamatta ja sen jäljeen aina kaksi oikein.

352032.jpg

Ja tämä olikin kiva tehdä, oli helppo noukkia kantalapun reunasta silmukat siististi

354093.jpg

Luulen, että teen tällä tavalla kantapään toisenkin kerran. Mitään uutta ei ole auringon alla, uutta sukkaa ei voi keksiä, mutta ideoita yhdistämällä voi saada omannäköisiä.

catarina