Työhuoneen järjestely, inventaario ja sukkaprojekti jatkuu. Yksi pieni sukka, se telkkarinkatsomistyö, pääsi jo pois puikolta, mutta  lankaa riittää vielä, joten seuraava on jo alussa. Pikkutyttöjähän on neljä  ja lankaa on 200 gr. Hyvää Pirtin kehräämön villalankaa, jonka padassa värjäsin kaksiväriseksi ja jota kukaan ei syksyn messuilla ostanut..tulee siis suutarin lapsille sentään sukkia.

Mutta tuo Austermannin Step on kummallista. Eikä ainakaan sovi näin blogienlukemistyöksi. Ei siis mun silmille tai sormille.
Ostin neljä kerää sitä tuossa joulun alla. Ajattelin, että teen neljät sukat joululahjaksi. No kaksi paria ruskeanraitaisia sain aikaan. Neuloin 2½ nuomeron metallipuikoilla ja silmukat tippui koko ajan. Se langan liukkaus, ajattelin. Nyt on siniset kerät menossa ja pienensin puikkokokoa 2 numeroisiin. Nyt ei tipu, mutta jos ei ole tarkkana niin tulee "sääpuolia" ja sitten virkkuukoukulla niitä korjailen. Onko puikot liian terävät. Mitään käsiähoitavaa vaikutustakaan en ole vielä huomannut. mutta muuten se on ihanan tuntuista.

Päättelin myös, että jos aloitan  sukat molemmista keristä yhtäaikaa niin saan kaksi samanlaista sukkaa. Ei täsmää. Tuonhintainen lanka ja pitäisi vielä suunnitella itse, purkaa kerä. Sitäpaitsi ainakin mulle on käynyt niin, että ne raidat menee kuin päinvastoin, kun aloitin kerän alusta. Harmi kun en ehtinyt kuvaamaan niitä ruskeita sukkia. Niissä se näkyy selvästi.

Kiinnostus  heräsi kuitenkin noihin lankoihin, vaikka vuosia olen ollut Novitan ja Pirtin kehräämön asiakas.Pitää kai uskaltautua kokeilemaan ulkomailta langan tilaamista, kunhan joku isoista pojista käy kotona neuvomassa.

Jospa huomenna saisin sen työhuoneen jo kuvauskuntoon, pitää vielä ostaa lisää säilytyslaatikoita.

catarina